Създава се единен държавен хазартен оператор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
13:21 / 20.04.2011
542
С промяната в Закона за хазарта ДП "Държавна парично-предметна лотария" се влива в ДП "Български спортен тотализатор" и така се създава единен държавен хазартен оператор. Принципал на това предприятие е министърът на физическото възпитание и спорта. БСТ ще продължи да генерира средства за обществено значимата кауза - развитие на спорта и физическото възпитание в България. Новото е, че законът предвижда конкретно да се отделят средства за създаване и поддържане на спортните бази в училищата. Това правителствено решение утвърждава социално отговорната политика на ръководството на БСТ да подпомага и насърчава спорта сред децата и подрастващите.

БСТ ще приеме активите, пасивите, архива и другите права и задължения на Лотарията /в това число и съществуващите трудови правоотношения ще се запазят и ще се уредят по реда на чл. 123 от Кодекса на труда/. 

На БСТ ще бъдат преиздадени съществуващите разрешения на Лотарията за организиране на хазартни игри при запазване на условията, определени в тях. БСТ ще продължи да организира и да развива игрите от Тото 1 и Тото 2. Едновременно с това ще се увеличи броят на предлаганите моментни лотарийни игри /скреч билети/. 

БСТ ще предложи на министъра на финансите и министъра на физическото възпитание и спорта да бъде създадена работна оперативна група с представители на двете държавни предприятия и съответните министерства със задача определяне на конкретни стъпки за по-бързо, ефективно и успешно преобразуване.

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Голяма фирма сама изтегли опасен продукт от пазара у нас
Днес изпращаме последния летен ден, утре идва астрономическата ес...
След проверки затвориха повече от 30 ресторанта по морето
Как да не се опарим от имотната мафия?
Интензивен трафик в страната в първия от трите почивни дни
Кметът на Минерални бани и синът му остават в ареста


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).