Създават специално звено във връзка с местните избори

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:37 / 25.09.2023
697
Създават Национално междуведомствено звено, което да координира дейността на прокуратурата, МВР и ДАНС за ефективно взаимодействие на институциите по време на предизборната кампания, в самия изборен ден и до официалното обявяване от ЦИК на окончателните резултати от местния вот.

Изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов, вътрешният министър Калин Стоянов и председателят на ДАНС Пламен Тончев подписаха съвместна заповед, която регламентира действията на институциите за гарантиране на политическите права на гражданите и за осигуряване на бърза и адекватна реакция за противодействие на престъпленията, свързани с местните избори на 29 октомври.

Звеното ще се ръководи от Мария Павлова, заместник главен прокурор при ВКП. В него ще участват прокурори от ВКП, главният секретар на МВР главен комисар Живко Коцев, директорът на ГДНП-МВР - главен комисар Атанас Илков, Деньо Денев, зам.-председател на ДАНС и др.

Звеното ще оказва методическа помощ на съответните органи при изпълнение на техните правомощия, ще извършва координация и обмен на информация с ЦИК, с областните междуведомствени звена в страната, както и анализ на получената информация от дежурните звена в ПРБ, МВР и ДАНС.

Междуведомственото звено следва да действа от деня на откриване на предизборната кампания и да приключи своята работа 30 дни след официалното обявяване от ЦИК на окончателните изборни резултати.

Виж коментарите (0)

Още по темата (640):
18.10.2024 Николай Желязков, кандидат за кмет на район "Приморски" от ПП-ДБ: Кварталите на район "Приморски" са гръбнакът на Варна
13.10.2024 Борислав Барийски, "Възраждане": Некачествената инфраструктура е недопустима за европейски, туристически град
11.10.2024 Неучебен ден за редица варненски училища на 21 октомври, вижте кои
09.10.2024 Важна информация във връзка с частичните избори във Варна на 20 октомври
08.10.2024 208 избирателни секции са образувани във Варна за частичните местни избори на 20 октомври
08.10.2024 Закриха секционни избирателни комисии преди началото на изборите във Варна
Още новини от Национални новини:
Спират шести блок на АЕЦ "Козлодуй", ето кога и защо
Заради инцидент с дете: КЗП временно спира доставянето на бутиков...
Вижте кои са лицата, които имат право да получават персонална пен...
Съветникът на вътрешния министър: 98% от хората получиха съобщени...
Експерт за киселото мляко: Ако на опаковката пише това, значи е ф...
БАБХ въвежда допълнителни мерки срещу разпространението на шаркат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).