Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Теди Москов призова: На бунт срещу чалгата!
Автор: Екип Varna24.bg 17:37 / 15.01.2013Коментари (32)1893
©
Всички артисти в българските театри, опери и концертни зали да излязат на протест срещу чалгализацията, призова известният театрален режисьор Теди Москов. Повод за апела му стана одобреният проект за финансиране на "Пайнер" по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика". Близо 2 млн. лв. се предвижда да получи компанията, за да популяризира попфолка у нас и зад граница. Проектът е спечелен с благословията на държавата, която ще даде и 287 хил. лв. от парите под формата на съфинансиране.

"Това е чудовищно. Не знам кой чудовищен мозък е родил подобно нещо. В идиотската ни държава това е културата, която можем да покажем на света", коментира пред БГНЕС режисьорът Александър Морфов. 

"Някой ще вземе много пари от това, но по-ужасно и нищожно нещо не мога да си представя", допълни именитият режисьор.

Срещу чалгализацията се обявиха хора в различни сфери на българската култура. Композиторът и пианистът Антони Дончев обобщи случващото се като "пълен абсурд". "Не може да се подпомага нещо, което властва години наред. Какво повече да му помагаш", попита Дончев.

"Неприятно ми стана на душата, когато разбрах. Както е казал известният британски драматург и писател Бърнард Шоу - "Човек не трябва да се бори с прасе. Първо, защото ще се изцапа и второ, защото на прасето това ще му хареса", описа символично факта музикантът Кирил Маричков.

От формална гледна точка няма нищо нередно в това, че проектът на "Пайнер" е одобрен за финансиране. Ще проверя какъв е случаят, коментира министърът по еврофондовете Томислав Дончев.

Източник: в. "Стандарт"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Върл противник съм на чалгата! Но, КАКВО ВИ ПРЕЧИ, като един предприемач е по-предприемчив от друг или от даден режисьор? Какво е виновна компанията или собственика и, че другите спят. Както се казва "не е луд тоз дето яде баницата, а този дето му я дава." Колкото и да се "популяризира попфолка" аз пак ще го ненавиждам. Не е виновен попфолка за ниската култура на хората, а обратното...
Aнонимен
на 16.01.2013 г.
0
 
 
Драги ми смехурковци и писанчовци. Каквото и да ви говорят, става дума за ПАРИ! Нито някой иска да се затъпява, нито да си слага силикони. Просто някой ще се облажи и това е. В 21век никой бизнесмен не го е еня за култура, наследство, интелигенция и т.н. Ако от лайна става, и от лайна ще изкарат пари, само пуснат пари.
-1
 
 
Не разбирам, какво против чалгата имате?! Това е музиката на долната класа на обществото. В 21 век класите се определят не от количеството пари или притежаването на средства за производство, а от нивото на културата и интелекта, по способността си да създават ползи за цялото общество, по творческия си потенциал и по неговото реализиране.В България долната класа е огромен процент, така, че всичко си е нормално. Ако недоволствате, от този факт, това е съвсем друг въпрос - не чалгата създава низша класа, низшата класа създава чалгата. А кой създава низшата класа у нас, това е твърде сериозен проблем, за да бъде обсъждан лековато и набързо. Между другото, "ОВЦЕ,ОВЦЕ,ОВЦЕ И ПАК ОВЦЕ", "капсуловани пе***асти", "производството на олигофрени и тъпанари" и "да са ги изяли прасетата в Белене и Скравена" е също чалга.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 16.01.2013 г.
+1
 
 
Няма преборване с чалгата! Докато по нашите географски ширини живее толкова просто население - това няма как да се случи.. Ни пртести, нито забрана, ни закон ще я премахне.. Чак когато хората се образоват и се повиши морала - тогава можем да говорим за забвението й.
0
 
 
За култура,театри,опери няма пари г-н Дянков нооооо за чалга има,не за пореден път се убеждавам че сме ОВЦЕ,ОВЦЕ,ОВЦЕ И ПАК ОВЦЕ.
Aнонимен
на 16.01.2013 г.
+1
 
 
Доживяхме един режисьор да призове " На бунт ".
+2
 
 
Ако зависеше от мен , отдавна всички чалга-пачаври да са ги изяли прасетата в Белене и Скравена.....но , няма страшно , и по-лошо ще става...!
Aнонимен
на 15.01.2013 г.
+5
 
 
Ааа не мога.Все си мисля че има някакво объркване...,или не-ами няма такъв абсурд.Сега на на Пльок Фолк певачките не можеш им затвориш устите с които могат да правят всичко друго но не и качествена музика.
Aнонимен
на 15.01.2013 г.
+5
 
 
Само един реален случай!Работя в Брайтън и доставям пратки по бизнес адреси.Та влизам в един магазин за музика в центъра на Брайтън и върви някаква музика....Не се заслушвам,първо защото бързам и второ не е моята "кръвна група"!Но докато чаках да ми се подпише пакистанчето за пратката се заслушвам в музиката и чувам:Я елате пиленца при батко да ви пее сладко-сладко!!!!Паднах!!!!
+1
 
 
Ясно е, че на приказки всички сте големи християни, патриоти и ненавиждате мангалите и чалгията! Въпрос: колко от вас в тази тема не са стъпвали в Хистерия и не са се подмятали на цигански гюбеци, освен мен и Теди Москов?! Лицемерието и мрънкането са начин на живот за доста от вас, уважаеми пловдивчани, полу-пловдивчани, гости от Сопотъ и пълни селяндури !
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Интеграцията на Западните Балкани в ЕС
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: