Теди Москов призова: На бунт срещу чалгата!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (32)
17:37 / 15.01.2013
1893
Всички артисти в българските театри, опери и концертни зали да излязат на протест срещу чалгализацията, призова известният театрален режисьор Теди Москов. Повод за апела му стана одобреният проект за финансиране на "Пайнер" по ОП "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика". Близо 2 млн. лв. се предвижда да получи компанията, за да популяризира попфолка у нас и зад граница. Проектът е спечелен с благословията на държавата, която ще даде и 287 хил. лв. от парите под формата на съфинансиране.

"Това е чудовищно. Не знам кой чудовищен мозък е родил подобно нещо. В идиотската ни държава това е културата, която можем да покажем на света", коментира пред БГНЕС режисьорът Александър Морфов. 

"Някой ще вземе много пари от това, но по-ужасно и нищожно нещо не мога да си представя", допълни именитият режисьор.

Срещу чалгализацията се обявиха хора в различни сфери на българската култура. Композиторът и пианистът Антони Дончев обобщи случващото се като "пълен абсурд". "Не може да се подпомага нещо, което властва години наред. Какво повече да му помагаш", попита Дончев.

"Неприятно ми стана на душата, когато разбрах. Както е казал известният британски драматург и писател Бърнард Шоу - "Човек не трябва да се бори с прасе. Първо, защото ще се изцапа и второ, защото на прасето това ще му хареса", описа символично факта музикантът Кирил Маричков.

От формална гледна точка няма нищо нередно в това, че проектът на "Пайнер" е одобрен за финансиране. Ще проверя какъв е случаят, коментира министърът по еврофондовете Томислав Дончев.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (32)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).