Телефоните за поддръжка на асансьори трябва да са на видно място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
16:42 / 03.11.2010
702
РЦ 112 призовава домоуправителите на жилищните кооперации да поставят в асансьорните клетки денонощния телефон на фирмата, поддържаща съоръженията. През последните месеци на ЕЕНСП 112 се наблюдава повишаване на броя на сигналите за заседнали хора в асансьори на жилищни и административни сгради, в следствие на авария на съоръжението. На 12.10.2010г. на ЕЕНСП 112 постъпи и сигнал от екип на ЦСМП в областен град, който е заседнал в асансьор в жилищна сграда с пациент в критично състояние.

Основно изискване при обслужване на инциденти от такъв характер е, гражданинът да съобщи денонощен номер на фирмата, поддържаща съоръжението, който следва да бъде поставен на видно място вътре в клетката на асансьора. За съжаление, все по-често се констатира липсата на тази информация, което затруднява бързата и ефикасно реагиране на сигнала.

От РЦ 112 разчитат на активното съдействие на домоуправителите на жилищните кооперации и отговорните административни лица в най-кратки срокове да се постави тази важна информация в асансьорните съоръжения и на други видни места във входовете.

 


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Над 4000 души валидираха професионалните си умения
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Социологът Димитър Ганев: Няма политическа партия, която да може ...
Харалан Александров: Компромис след вота на 27 октомври е възможе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).