Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Терзиев говори за помощта, която София е оказала на Елин Пелин и добави: Винаги сме се отзовавали веднага на нуждите на други градове
Автор: Цвети Христова 11:19 / 26.07.2024Коментари (0)1541
©
Днешното заседание на СОС бе открито от председателя Цветомир Петров, който изказа съболезнования на близките на мъжа, който почина тази нощ в "Пирогов", след като пострада при взрива в склада за фойерверки край гара Елин Пелин, предава репортер на Sofia24.bg. Общинските съветници запазиха и минута мълчание в памет на починалия мъж. 

"За съжаление дъщеря му също е в много тежко състояние. И според лекарите показателите й са несъвместими с живота. Всички ние се молим за чудо. Знаете, че в този гъмежите в сладовете за пиротехнически изделия продължават. Ние като столица оказваме пълна подкрепа към Община Елин Пелин. Благодаря на кмета Васил Терзиев, че веднага организира нашите спасителни екипи. 

Много са въпросите, които следва да бъдат зададени, след този инцидент, но сигурността на хората е на първо място. Ние като столица ще окажем пълна подкрепа към населеното място, което се намира само на 20 км от София", каза Цветомир Петров

Кметът Терзиев говори за помощта, която София е оказала на Елин Пелин, като заяви, че столицата винаги се е отзовавала на нуждите и на други градове:

"За съжаление това е една голяма трагедия с жертви. Това, което ние направихме беше да реагираме веднага и екипите на Аварийна помощ и превенция да се изпратят на терен и дае работят в координация с пожарната. Изпратихме 6 екипа, които помагаха с наблюдението, тип термо камера с дрон, който насочваше усилията, плюс екипи на терен Бяха изпратени и 11 цистерни, за да се подпомага в работата по погасяване на пожара", каза Терзиев. 

От думите му стана ясно, че екипи на Столичната община са останали в Елин Пелин през цялата нощ.

"Те помагаха за евакуацията на хората, както и за осигуряването на храна и вода. Изпратихме и мобилна измервателна станция, която е най-модерната такава в държавата, защото знаете, че имаше опасност тези облаци да се насочат към София. Затова ние искахме постоянно да сме в течение - има ли опасност за качеството на въздуха, но до момента такава опасност няма. 

Измерванията показват, че дори и при най-тежкото обгазяване, нещата са били около нормата. В момента вече е под контрол всичко. Продължават гърмежите, но вече всичко е със затихване. Така че нещата са овладени. Искам да благодаря на всички наши екипи от АПП, които бяха на терен, както и на доброволците, които се включиха. За нас е изключително важно градът да бъде готов, когато има такива неблагоприятни събития и затова постоянно се инвестира в капацитета на АПП и на всички други структури, които имат отношение към сигурността на нашите граждани. 

И този капацитет ние никога не сме го пазили само за София, както беше при пожарите, които бошуваха, така и в този случай. Винаги сме се отзовавали веднага на нуждите на други градове.  Единственото нещо, което трябва да се случи е някой да поиска помощ и ние веднага ще реагираме. 

Поддържали сме постоянна връзка с мета на Елин Пелин, с всички лица и другите институции, за да можем да работим активно. Темата за сигурността за нас е централна. Изграждането на този капацитет в мирно времее важен, за да може, когато има някакъв проблем, да можем да реагираме и да помагаме.



Още по темата: общо новини по темата: 140
16.08.2024 »
15.08.2024 »
09.08.2024 »
09.08.2024 »
08.08.2024 »
08.08.2024 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: