Терзиева: Над 35% от пътищата в страната са в окаяно състояние

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
11:53 / 31.07.2013
636
"Строителството на магистрали не цели да се организират гонки. Целта им е съвсем друга", заяви регионалният министър Десислава Терзиева пред Нова телевизия.

"Строителството на бензиностанции по АМ "Тракия" е свързано с някакъв икономически интерес. Не мога да кажа защо бензиностанции не се строят при условие, че собствениците имат абсолютно всички разрешителни", коментира тя.

По думите й една магистрала трябва да се строи заедно с бензиностанции и с предвидени места за спиране и почивка, а не както е направено с АМ "Тракия".

Тя съобщи, че 140 000 лв. отиват за 44 екотоалетни, които в началото на месец август ще бъдат разположени по АМ "Тракия".

Близо 360 млн. лева ще струва строителството на Лот 2 от АМ "Струма". Днес ще бъде направена първа копка на новия участък, посочи министърът.

Терзиева е категорична, че трябва да се променят условията за провеждане на търгове за строителството на един път. Според нея не трябва търгът да се печели от фирмата, която предлага най-евтината оферта, а от този, който предлага качествено изпълнение, качествен надзор, срок за изпълнение и още редица други неща.

"Много голям проблем е състоянието на пътищата в страната. Над 35% от тях са в окаяно състояние", каза Десислава Терзиева.


Виж коментарите (4)
Още новини от Национални новини:
Пеевски: Всички български политици и институции трябва да се обед...
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).