Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Токът няма да поскъпне през 2013 г.
Автор: Екип Varna24.bg 17:21 / 31.10.2012Коментари (7)928
© Varna24.bg
Токът няма да поскъпне с 3-4% от следващото лято заради зелената енергия. Около това се обединиха министърът на икономиката Делян Добрев и председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев, само ден след като шефът на Регулатора прогнозира увеличение. Те обясниха, че анонсираното поскъпване е било хипотеза само ако цената за достъп за производителите на екологичен ток отпадне. Тази такса обаче ще остане, единодушни бяха и двамата, и ще предотврати новото увеличение.

Цените в българския енергиен микс може да паднат, което също ще компенсира евентуално увеличение на "зелената" добавка в сметките за ток, стана ясно от думите на Ангел Семерджиев. Meждувременно от ветроенергийната асоциация съобщиха, че Европейската комисия е започнала разследване срещу България след оплакването на ВЕИ производители от таксата. Делян Добрев заяви, че до Министерството не е достигнала такава информация. По думите му, когато започне такава процедура, българските власти ще обяснят действията си. Добрев се аргументира, че половината държави в Евросъюза обмислят подобни мерки. Ангел Семерджиев обяви, че цената за достъп ще се определя всяка година.

Ангел Семерджиев, председател на ДКЕВР:

"Очаквания за някакви увеличения на цените от 1 юли няма как да има на този етап. Дори аз малко се притеснявам да направя прогнозата, че бихме могли леко да намалим крайната цена. Все пак трябва много неща да се случат преди това да стане."

Източник: БНТ









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 01.11.2012 г.
+1
 
 
Токът няма да поскъпне заради ВЕИ, защото ще им оставят такса достъп, но ще поскъпне защото цента на горивата се увеличава и тенденциите са такива, че използването им ще е все по неизгодно. Събудете се! Ако искаме да сме държава от ЕС, до 2050-та трябва да се откажем изцяло от горивата. Какво прави държавата в тази насока? Ами обвинява ВЕИ-тата, защото не иска да ореже високите печалби на цапащите електроцентрали. С подобна политика ще плащаме прескъпо още десетки години. Бъдещето е в изграждане на множество малки мощности, близо до консуматорите, което ще намали драстично загубите за пренос. Необходимо е децентрализиране на производтвото, стимули за малките производители, отказване от монополите, а за момента най-подходящи за това са ВЕИ технологиите. Само с тях можем да си решим проблема. Чудно ми е как ЕС излизат с официална позиция, че благодарение на ВЕИ, съюзът ще спести над 3 трилиона евро до 2050г., а нашите политици не желаят да го проумеят и да следват примера!!!
0
 
 
Още няколко пъти ще се променя мнението, след което около 10 юни, онзи мазен ..... Ангел Семерджиев ще излезе и ще каже, че поскъпването е неизбежно и нямам как да няма поскъпване, защото зелената енергия, ЕС, бла-бла... Тоя филм сме го гледали. Ептен за тъпи ни мислят вече. Как няма да поскъпне, нали трябва да папат... Но предизборно някак си не върви да го кажат от сега, та пробват почвата и загатват на хората, та една част да започват да свикват с мисълта.
0
 
 
започнахме да играем на догадки има няма и защо ни занимават с нещо което и те не знаят и без това ни е тъжно
Aнонимен
на 31.10.2012 г.
0
 
 
Спокойно няма тока да поскъпва-само всичко останало хахахаха
+2
 
 
Отсега започват със спекулациите, та накрая населението да се умори от това: тока ще поскъпне, няма да поскъпне ...
Aнонимен
на 31.10.2012 г.
+3
 
 
тока няма да поскъпва , пак стария виц ....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: