Тото-то празнува 55-годишнина

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
08:59 / 12.05.2012
2311
В продължение на 55 години игрите на СПОРТ ТОТО остават без аналог по популярност и размер на раздадените печалби. Основна мисия и цел на Български спортен тотализатор винаги е била да подкрепя развитието на българския спорт.

"На 12 май 1957 г. е основан Български спортен тотализатор с игра на СПОРТ ТОТО 1. В продължение на 55 години Български спортен тотализатор защитава усилено политиката си на устойчиво развитие, а от тук нататък стремежът ни е към още по-успешното затвърждаване на лидерските позиции на предприятието в сектора на цифровите лотарии в България.", коментира изпълнителният директор на БСТ Дамян Дамянов.

През 1995 година БСТ предприема пълна електронизация и компютъризация на предприятието. Осъвременяването на визията на тотопунктовете и разширяването на дистрибуторската мрежа е приоритет през последните няколко години. През месец май 2011 година в Български спортен тотализатор се вля Държавната парично-предметна лотария. Така, освен игрите от ТОТО 1 и ТОТО 2, тотализаторът вече предлага лотарийни билети и моментни лотарийни игри - "Зодиак", "Черен Петър", "Големият удар", "Златна треска", "Милионер", "Числата на късмета", осем разновидности "Честит празник", седем разновидности "Красива България" и "Дъжд от пари". Плановете са броят на моментните лотарийни игри (скреч билети) да бъде увеличен, както и да има нововъведения, свързани с традиционната лотария. Стартиран е и дългоочакваният процес на модернизация или изграждане на система за приемане на залози в реално време.

За Български спортен тотализатор социалните инициативи са част от социалната политика на организацията. Не на последно място благотворителните инициативи на БСТ в подкрепа на деца в неравностойно положение и лишени от родителска грижа са лична отговорност на предприятието. Това е причина през последните три години да се инициират благотворителни събития за деца от домове в страната, на които те получават подаръци и към чиято кауза се присъединяват популярни лица, хора на бизнеса и политици.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Експерт: Подразни ме, че за пореден път някой ни размахва пръст
Над 4000 души валидираха професионалните си умения
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Социологът Димитър Ганев: Няма политическа партия, която да може ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).