Това е равносметкатката на "Капачки за бъдеще" до момента

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:12 / 24.12.2023
851
Лазар Радков е роден през 1983 г. в Пловдив. Родителите му са фотографи. Като студент учи за инженер в Германия. Няколко семестъра преди да завърши, открива, че инженерството не е неговото призвание и напуска университета.

Посвещава времето и усилията си на инициативи, свързани с подобряване на здравната култура на хората. Спортният ентусиазъм и познанията му за храненето печелят доверието на последователите му и го превръщат в мощен модел за подражание.

Преминал е курсове за парамедик и работи като доброволец в екипите на Спешната помощ. Стои зад много благотворителни кампании, най-голям успех сред проектите му имат "Капачки за бъдеще“ и "Каузи.бг“.

Благодарение огромното количество пластмаса, събрана чрез "Капачки за бъдеще“, са купени и дарени повече от 20 кувьоза, неонатални линейки и съвременна апаратура на над 10 болници, разказва бТВ.

"Каузи.бг“ е платформа за дарения, която съществува чрез доброволци. 100% от приходите ѝ се даряват за благотворителност. В началото на годината, заедно със съмишленици, Лазар Радков изминава 5000 километра за седмица, за да достави 70 генератора за ток на болници, училища, детски градини в Украйна. По време на пътуването попадат под руски обстрел, единият от шофьорите не оцелява.

Дни преди Коледа от "Капачки за бъдеще“ отново показаха, че е време за чудеса и дариха оборудване за спасяването на бебенца на неонатологиите в Хасково и Кърджали.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
Тази атракция по нашето Черноморие си струва да се види!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Чужденци направиха документален филм за АМ "Тракия", заглавието: ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).