Трайков: Никой няма интерес от спиране на "Лукойл"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:08 / 01.08.2011
855
Ако има самолет, който не е излетял заради липсата на гориво, виновникът за това би трябвало да бъде "Лукойл Авиейшън" - компанията, която доставя керосин на летищата. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков пред Би Ти Ви.

По думите му отговорността за ситуацията около отнетия лиценз на "Лукойл" трябва да се търси от хора, свързани с корпорации, а не от правителството. Няма разнобой в кабинета, заяви още Трайков. "Представяте си ли премиерът да каже нещо и някой министър да не се съгласи. Всеки има ресор, с който да се справя."

Мечтая за времето в което ще бъде новина, ако някой не спазва закона, каза министърът и допълни, че това, което се случва е тест дали България е държава с пазарна икономика. Той смята, че в страната има пазарна икономика и всякакви липсващи количества (гориво - бел.ред.) трябва да се набавят от пазара.

Никой няма интерес най-голямата компания в България да не работи и да не плаща акцизи и заплати, подчерта още Трайков.

Ако бях на мястото на хората в Нови пазар, които се притесняват за безопасността на проучванията и на добиването на шистов газ, щях да запаля свещ и да се помоля точно там да се намери газ, коментира икономическият министър. Според него откриването на суровината би повишило стандартът на живот в общините, в които се намерят залежи. "Проучването е 100% безопасно", увери той.

Относно казуса с "Атомстройекспорт", Трайков заяви, че е по-добре двете страни да се разберат и да си разплатят дължимите суми, вместо да се вадят милиони за юридически хонорари: "Ако няма арбитражни искове, проектът ще върви по-гладко, отколкото ако има." Преди дни страната ни даде на руската компания срок до понеделник включително да оттегли иска си за 58 млн. евро, който е подала срещу НЕК в Арбитражния съд в Париж.

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (0)

Още по темата (29):
05.04.2023 "Лукойл" отнесе глоба от близо 200 млн. лева
24.01.2012 "Лукойл" си върна лицензите след споразумение с държавата
16.01.2012 Връчиха протоколите за съответствие на данъчните складове на "Лукойл"
12.12.2011 Пак отложиха делото за отнетия лиценз на "Лукойл"
15.11.2011 Проверяват четири компании за картел на пазара на течните горива
09.11.2011 Съдът отложи процеса за лицензите на "Лукойл"
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).