Трикратен ръст в продажбата на билети за влаковете за празниците

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
13:27 / 10.12.2012
902
Трикратен ръст в продажбата на билети за празниците отбелязват от БДЖ спрямо същия период на 2010 година. Сравнението не е към предходната 2011 г., защото по същото време все още продължаваше железничарската стачка, която силно разстрои планирането на хората кога и с какъв транспорт да се движат по празниците, обясниха от компанията. Протестите приключиха на 18 декември 2011 г., но продажбите тръгнаха вяло заради неувереността на пътниците, че проблемите няма да продължат. Железницата остава обаче най-евтиният превоз за хората и освен това най-малко зависим от атмосферните условия, стига, разбира се, да не говорим за бури, които напълно са затворили жп линиите. Засега обаче такива прогнози няма и хората са се втурнали да купуват предварително билети за желаните дестинации. Шефовете на дружеството дадоха дума, че всеки ден дежурните екипи в депата проверяват отоплението на вагоните, които се подготвят за пътниците, както и че постоянно ще се следи за възможно най-добра хигиена.

Макар броят на влаковете да е намален в резултат на мерките на БДЖ за затягане на финансовата дисциплина, от компанията пускат всички налични свободни вагони като допълнителни в най-натоварените композиции по всички популярни линии.

За първи път в историята на БДЖ за влаковете със задължителна предварителна продажба на запазени места на всяка гара по трасето на трена ще се знае колко билета са продадени и кои седалки са вече заети. Затова пътниците от тези влакове гарантирано ще пътуват в комфорт, защото няма да се надхвърля лимитът на наличните места, а ако търсенето е твърде голямо, отрано ще бъдат пренасочени допълнително вагони към тези композиции. Ранната продажба на билети за празниците стартира 20 дни предварително.

От тази година хората, които предпочитат да си купят билет със запазено място, са се увеличили в пъти, защото редовните клиенти на БДЖ са наясно, че броят на подвижния състав е намален и затова най-сигурно е човек да знае, че мястото му е гарантирано.

Внедряването на новата информационна система, която е предшественик на бъдещата онлайн платформа, от която ще се ползват и всички клиенти на железницата, в рамките на няколко месеца ще заработи с пълен капацитет. Тогава клиентите ще купуват онлайн билетите си, като дори ще избират мястото, където да седнат.

Вече всички гари из страната са оборудвани с компютри, които са свързани помежду си, служителите са обучени да работят на тях.

За приближаващите празници цените за пътуване с трена остават непроменени, макар от БДЖ преди месеци да заявиха, че искат ръст от 5 на сто заради нарасналите цени на енергийните източници. От транспортното министерство все още не са одобрили направеното предложение.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (2)

Още по темата (77):
28.12.2013 Търговец: Пиратките вече се купуват по-малко
05.01.2013 Плевнелиев: Гордея се с новогодишната си реч
03.01.2013 700 милиона лева сме похарчили по празниците
03.01.2013 С 0,7% е намаляло потреблението на ток в Североизточна България през
празниците
02.01.2013 Изпратили сме над 16 милиона sms-a в новогодишната нощ
02.01.2013 30 души мръзнат на Нова година в четиризвезден хотел край Варна
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).