Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Туроператори мамят с изгодни летни ваканции в чужбина
Автор: Екип Varna24.bg 10:04 / 27.05.2013Коментари (2)544
©
Туроператори мамят с изгодни летни ваканции в чужбина през сайтовете на групови търговци, установи проверка. Най-привлекателното в офертите са техните цени на популярни места предимно в Гърция и Турция, но някои от офертите се простират чак до Карибите. Общото между всички предложения е тяхната изгодност, независимо дали са със самолет или автобус, и цените се предлагат с около 30-50% по-ниски. Ключов трик при тези предложения е обширен разказ за съответния курорт или остров, с колко чисти плажа разполага и какви фантастични гледки предлага, а кадрите обикновено са откраднати от чужди каталози или направо от интернет. За о-в Закинтос например, който в момента прелива от оферти, кадрите са общо два и са към един и същи залив. Когато са показани картинки от хотела, те са на самата стая, понякога на ресторант и на басейн

Снимките обаче са комбинирани с изгледи от целия курорт. Така често към тризвезден хотел са включени гледки от петзвездни индивидуални стаи със собствен басейн и цена от около 1200 лв. на вечер. Този подход е най-използван за остров Санторини.

Текстовете на рекламите обаче казват "Насладете се на уникални гледки по време на ваканцията си", без да е уточнено, че хотелът може да е на средата на острова и въпреки че разполага с басейн, отиването до гледка да отнема час ходене. Другата измама е, че промоционалните оферти са напълно идентични с тези, които се предлагат от резервационните туристически сайтове ­ т.е. дали човек си прави резервацията сам или чрез наш туроператор, който твърди, че е дал отстъпка, е едно и също.

Още един шмекерлък при самолетните екскурзии е добавяне на "горивна такса". Туроператорът предупреждава още, че поради "поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите имат право да начислят горивна такса. В този случай се променя и цената на пакета. Горивната такса се дължи за всички резервации за съответния полет, без значение кога са били направени. Шефове от авиационния бранш заявиха, че за първи път чуват за подобна отделна такса и че няма начин клиент на авиокомпания, който си е купил билет 3 месеца или 3 седмици преди полета си, изведнъж да бъде задължен да плати още пари. Шеф на чартърна авиокомпания обясни, че ако цената на горивото скочи с над 20 на сто, цената на билета наистина се променя, но тя също така и спада, ако горивата поевтинеят, и изобщо не става дума за уточняване на такава такса преди всеки полет.

Затова обявената "горивна такса" е още един трик за събиране на пари, ако броят седалки в заявения чартър не бъде попълнен.

Един от начините тези измами да бъдат улавяни още с предлагането на офертата е името на хотела да бъде проверено чрез световна резервационна интернет система. Следва търсене на комбинирана оферта за хотел и билет. Онова, което туроператорът иска, не може да е по-високо от цената, която човек сам е намерил, защото това е оферта без никакви отстъпки.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.05.2013 г.
0
 
 
четете буква по буква всяка оферта,сравнявайте поне 3-5 предложения,питайте приятели или познати,които са били там,където искате да отидете,внимаваите за написаното с дребен щрифт,защото в бъларския туризъм,и не само в него,основното правило е НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД,т.е. всичко се плаща на минимум двойна цена
Aнонимен
на 27.05.2013 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: