Утвърдиха два нови образеца на български лични документи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:14 / 19.12.2012
571
Правителството утвърди нови образци на два от видовете български лични документи. Това са свидетелството за управление на МПС и Картата за пребиваване на член на семейството на гражданин на Съюза. Промените са наложени от изменения в европейски директиви и вече намериха своето отражение в Закона за българските лични документи и в Закона за влизането, пребиваването и напускането на Република България от гражданите на Европейския съюз и членовете на техните семейства.

В свидетелството за управление на МПС, без да се засягат изискванията за изработването му, думите Европейска общност ще бъдат заменени с Европейски съюз и ще бъдат въведени двете нови категории за управление на превозно средство - АМ (мотопеди) и А2 (мотоциклети).

Картата за пребиваване на член на семейството на гражданин на Съюза се отнася за продължително или постоянно пребиваващ член на семейството на гражданин на ЕС, който не е гражданин на ЕС и който е упражнил правото си на свободно придвижване. Тя ще осигури категорична разпознаваемост на документите за пребиваване на гражданите на трети страни, които се ползват от съюзното право на свободно придвижване в качеството им на членове на семейството на гражданин на ЕС, и ще бъде ефективна гаранция за безпрепятственото ползване на това право.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).