Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Увеличават порциона за храна на полицаите с 60 лева
Автор: Екип Varna24.bg 15:49 / 11.10.2012Коментари (10)925
© Varna24.bg
От първи януари 2013 ще бъде увеличен порционът за храна на полицаите с 60 лева. Това съобщи в Бургас по време на откриването на новата сграда на Пето РПУ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, предаде кореспондент на Varna24.bg. Той обясни, че това увеличение вече е договорено с всички пет синдиката, представляващи служителите на МВР.

Униформените в МВР ще получават и още допълнителни средства, които на практика ще компенсират това, че заплатите им няма да бъдат вдигнати.

Според договореното между ръководството на МВР и полицейските синдикати увеличение на заплатите няма да има. Повишението на доходите им ще дойде в началото на 2013 година, когато полицаите вече ще получават по 120 лева за храна вместо досегашните 60 лева. Допълнително възнаграждение ще има за още близо 30 хиляди служители, които работят на 12 и 24 часови смени. Те вече ще получават допълнително едни ваучери, които са средно в размер на около 40 лева месечно.

Възнаграждението е в сила от 1 октомври и на база Наредба от 2006 година, за която досега не е имало средства. "За обезпечаването на всички работещи на смени униформени през следващата година са необходими 15 млн лева, които вече са осигурени", увери Цветанов. Той припомни: "преди година и половина знаете че порционът беше увеличен с 30 лева, ако сложим сумарно 30 и 60 - стават 90 и и като сложим и тези 40 лева, които са за тези служители, които са на сменен режим и на дежурства, направете равносметка, това което сме направили за българските полицаи в условията на тежка финансово-икономическа криза."

Парите ще дойдат от извършените през последните години промени в системата обясни министър Цветанов.Уточни, че не може да се говори за пенсионна реформа в МВР, подобна на тази в Министерството на отбраната.

Министърът на вътрешните работи припомни, че в МВР пределната възраст за пенсиониране е 60 години, бяха увеличени годините за трудов стаж за пенсиониране - на 27 години .Така че в тази насока не се налага никаква друга промяна, която да се направи за служителите на вътрешните работи.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Тук виждам да се говори за пари, но не виждам нищо затова, че МВР просто не работи! Как може да искат повече пари, при положение, че няма резултат от тяхната дейност? Нали навсякъде искат резултати от свършената работа? Тук искам да бъда правилно разбран от честните и съвестни служители на МВР! Упрекът ми не е към тях, а към управленците, които никаква не са я свършили. Към тях имам няколко въпроса- защо законите не са и за Вас господа? Защо почти всички ваши служители не плащат "Гражданска отговорност" и винетни стикери? Защо когато ме спрат ваши служители не се обръщат към мен на Вие? Да не сме били заедно в казармата? Защо господа, вашето министерство е с най-голям бюджет, а е свършило работа за 5 стотинки? Питам Ви, защото аз Ви плащам заплатите, храната, колите и всички бонуси. Защо пред дома ми, на оживен булевард, всяка вечер сме свидетели на състезания от Формула 1 и Мото ДжиПи? А районното управление е на 500 м!Защо Вашите служители не спазват законите, които уж са за всички? Защо си карат служебните коли без колани?(Това със закона за вас го оставете на Дядо Коледа!), много често даже и мигачи не дават при завой! А нещо за сирената, която трябва да се се ползва само при ситуация, а я включват, когато искат да минат просто по-бързо?
Aнонимен
на 11.10.2012 г.
+2
 
 
Много храна бе, на тия тюфлеци задниците ще започнат да се удрят в тротоарите.
Aнонимен
на 11.10.2012 г.
+2
 
 
само че за тези 27 години ще видиш неща, за които и не си си помислял, че ще видиш през живота си - трябва здрава психика.
Aнонимен
на 11.10.2012 г.
-4
 
 
Това означава ли ,че ако започна работа на 20 години ,на 47 имам право на пенсия.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: