Увеличават заплатите на работещите в държавните психиатрични болници

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:03 / 18.10.2012
532
Считано от 1 ноември 2012 г. ще бъдат увеличени възнагражденията на работещите в държавните психиатрични болници, в Националния център по трансфузионна хематология и в районните центрове по трансфузионна хематология, реши правителството. За целта се извършват промени на средствата за персонал по бюджета на Министерство на здравеопазването за 2012 г.

Предвиденото увеличение на разходите за персонал се извършва чрез вътрешни компенсирани промени и е за сметка на намаление на капиталовите разходи на Министерство на здравеопазването за 2012 г. Не се нарушава бюджетната рамка и разходите се запазват в обема на утвърдените бюджетни кредити на Министерство на здравеопазването.

С промените се постига по-справедливо разпределяне на финансовия ресурс в системата на здравеопазването и се изпълнява политиката на правителството за повишаване на доходите на работещите в лечебните заведения съобразно възможностите на бюджета.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).