В Източна България до 13°, в Северозападна - сняг

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:36 / 18.01.2013
649
Днес в по-голямата част от страната ще вали дъжд, в планините над 1200 метра - сняг. Значителни и с гръмотевици ще бъдат валежите в Рило-Родопската област. В крайните северозападните райони преди обяд ще вали мокър сняг, а по-късно през деня в цялата западна част на Дунавската равнина дъждът ще преминава в сняг. Максимални температури от 1-2° в крайните северозападни райони до 10-13° в източната половина от страната, където ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. 

През нощта с проникващия по студен въздух и по високите полета на Западна България и в централната част от Дунавската равнина ще вали сняг. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за януари - значително ще се понижи.

Над планините времето ще бъде облачно и мъгливо. Ще има валежи, в Рило-Родопската област, значителни и с гръмотевици. Ще вали дъжд, над 1200 метра - сняг. Ще духа силен до бурен в ниските части юг-югоизточен, по билата - югозападен вятър. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно, с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югоизток. Максимални температури - между 9° и 13°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала. Температурата на морската вода е 5 - 6°.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).