В опит за ляво обединение: БСП се срещна с МИР и "Екогласност"

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
09:36 / 12.07.2024
1122
Ръководството на БСП, в лицето на и.ф. председател Атанас Зафиров, председателя на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов и зам.-председателя на парламентарната група на левицата Иван Иванов, проведе срещи с ръководствата на ПП МИР и Политически клуб "Екогласност" в контекста на усилията на социалистите да обединят лявото политическо пространство.

В хода на дискусията бе установена голяма степен на съвпадение по приоритетни политики. Констатира се, че обединението стъпва на здрава основа и добър опит на взаимодействие между формациите.

Председателят на "Екогласност" Емил Георгиев изрази своето удовлетворение от срещата и желание да продължат общите действия.

На преден план той постави екологичната тема, която според него в България е неглижирана, а проблемите са огромни. Като основен приоритет бе определена и защитата на потребителските права.

Председателят на ПП МИР Симеон Славчев акцентира върху демографската криза като водещ проблем, който трябва да бъде адресиран от лявото обединение. Той приветства обявения от БСП широк формат и равноправие на коалиционно взаимодействие по подобие на френския модел, както и даване на път на нови неопетнени лица с висок морал и родолюбие.

На срещата беше дадена заявка за последващи срещи и общи действия по разработване на законодателства, които да бъдат входирани в Народното събрание от парламентарната група на "БСП за България“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бивш председател на НС: Бих направил коалиция и с дявола! Знаете ...
Посланикът на Израел в България: Иран трябва да бъде санкциониран...
Вие питате, ние отговаряме: Има механизъм – какво следва с издаде...
Тежка катастрофа на прохода Петрохан! Опашките са километрични
Внезапно навлизане в насрещното платно е причината за тежката кат...
Експерт по сигурността: Ще стигнем до точката, в която под някакв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).