Варненец бе задържан за измами на две пловдивски фирми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:16 / 13.09.2012
792
36-годишен мъж, извършил измами в два пловдивски офиса, бе задържан вчера от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност". До залавяне на П.П. /36 г./ от Варна се стигнало след получен сигнал от управител на магазин за търговия и доставка на компютри в Пловдив. 

Потърпевшият обяснил пред полицаи от сектор ПИП, че в края на миналия месец на сайта на фирмата му била направена заявка за закупуване на два таблета от името на еднолично дружество. Общата стойност на компютрите била 3158 лева и същия ден плащането им било потвърдено по интернет. 

Малко по-късно от името на дружеството-купувач в офиса се бил явил П.П. и уверил магазинерката, че сумата е преведена, въпреки че не била отразена в банковата сметка на търговеца. Без да се усъмни, жената му предала устройствата и клиентът си тръгнал. Във вторник, след като парите все още не били постъпили по банков път, било сигнализирано в полицията. В хода на разследването е установено, че П.П. не бил служител на споменатото дружество. Междувременно по същата схема той направил подобна поръчка и във втора пловдивска фирма, търгуваща с компютри. 

Вчера в момент на получаване на заявката си варненецът бил арестуван. При предприетите процесуално-следствени действия от дома на приятелката му от Маноле са иззети двата таблета - обекти на престъплението, лаптоп, мобилни телефони, различни документи и лек автомобил "Опел", с който се е придвижвал П.П. По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани в Районна прокуратура - Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Бивш председател на НС: Бих направил коалиция и с дявола! Знаете ...
Посланикът на Израел в България: Иран трябва да бъде санкциониран...
Вие питате, ние отговаряме: Има механизъм – какво следва с издаде...
Тежка катастрофа на прохода Петрохан! Опашките са километрични
Внезапно навлизане в насрещното платно е причината за тежката кат...
Експерт по сигурността: Ще стигнем до точката, в която под някакв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).