Варненка ще представя България на най-голямото предуниверситетско състезание за наука и инженерство

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:07 / 08.05.2013
489
Трима гимназисти ще представят България за първи път на най-голямото в света предуниверситетско състезание за наука и инженерство, Intel International Science и Engineering Fair (Intel ISEF) тази година.

Intel International Science и Engineering Fair (ISEF) е най-големият предуниверситетски научен форум в световен мащаб. Българските ученици участват в конкурса за първи път тази година. Intel ISEF ще събере повече от 1600 от най-обещаващите млади учени и иноватори в света, които са избрани от повече от 550 квалифицирани форуми на науката от цял свят с над 65 000 участници. Финалистите представляват близо 60 държави, региони и територии. Всеки един от тези участници е спечелил награди на местни и регионални състезания, преди да бъдат избрани като финалисти в Intel International Science and Engineering Fair 2013.

Валерия Станева от Варна, Станислав Атанасов от Пловдив, и Румен Данговски от София ще се състезават с други 1600 от най-обещаващите млади учени и новатори за решаване на предизвикателни научни въпроси, използвайки автентични изследователски практики и създавайки решения за проблемите на утрешния ден.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Абсурдна ситуация: Заради протеза у нас искат да отнемат категори...
ДАНС: В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуник...
Скок на болните от COVID-19: За какви симптоми трябва да внимавам...
Катастрофа на АМ "Тракия"!
Теглят с жребий серийните номера на машините за гласуване на пред...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).