Вече ще глобяват депутатите за провален кворум

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
09:24 / 31.10.2013
604
Избягалите от работа депутати, заради които кворумът пада посред пленарното заседание и то се проваля, ще бъдат глобявани. Това реши вчера правната комисия в НС, която прие промени в парламентарния правилник.

Всеки тръгнал си преждевременно без уважителни причини избраник ще олеква с 2/3 от надницата си. В момента законотворците идват под строй за сутрешната регистрация, която им осигурява възнаграждението, а след това дисциплината се разваля и често се стига до провал на заседанието. Накрая глобени обаче са само тези, които са се успали за регистрацията сутринта.

Правната комисия отхвърли предложението на "Атака" депутатите да губят цялата си заплата, ако 3 поредни дни или общо 5 за месеца кръшнат от работа. Затова пък на тези избраници ще се орязват наполовина допълнителните пари за сътрудници и офиси. В правилника беше засилен надзорът на депутатите над държавните регулаторни органи. Предвижда се при съмнения за нередности в съответното звено НС да изиска писмени обяснения.

Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Над 26 хил. водачи получиха фишове за по-малко от седмица
Феноменът "тъмни прозорци" в България: Много жилища се водят праз...
Адвокати разкриха как чужденец може да купи фирма у нас
Вирусолог съветва при хрема, зачервено гърло и кашлица веднага да...
ПП-ДБ с упрек към служебната власт: Можем да загубим над 60 млн.е...
Икономист: Европа се деиндустриализира. Изнасят се ключови произв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).