Вицепрезидентът Йотова: Акциите за купения вот не стигат до поръчителите

Автор: Венцислав Илчев
Коментари (0)
15:59
184
Призовавам всички да отидем да гласуваме, за да намалее влиянието на купения, на кооперативния вот, на политическите влияния. Това каза пред журналисти в Кюстендил вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде репортер на "Фокус“. Вицепрезидентът посочи, че всеки ден има полицейски акции, задържат се хора, но те не стигат до там, докъдето трябва – до поръчителите и до онези кръгове, които си плащат, за да бъдат избирани.

"Няма обикновени и необикновени българи, всички ние сме български граждани и трябва много внимателно да преценим и да уважаваме преди всичко себе си, и след десетина дни, когато отидем да гласуваме“, каза Йотова. Тя посочи, че служебното правителство е най-малко правителство на президента.

Вицепрезидентът Йотова е в Кюстендил за участие във форум "Българите на Балканите отвъд границата след 1878 г. Кодът на оцеляването“.

"В президентската институция няма разлика между българите живеещи на територията на Република България и българските общности зад граница. Смятам, че България, като страна член на Европейския съюз, е достатъчно силна, има достатъчно силни лостове в ръцете си, за да може да защити правата на всяка една българска общност зад граница, особено в така наречените исторически диаспори, които за съжаление и днес, в XXI в., са подложени на поне опити за асимилация“, допълни Йотова.

Тя посочи, че част от проблемите на българската общност в Сърбия са много стари. Сред тях са недостигът на български учебници, избягване на наименованието "български език“, недостатъчната реклама на българските училища там.

"Винаги съм склонна да мисля за това, че и ние в България не правим достатъчно и не сме достатъчно активни. Стар е проблемът кой и как отговаря за правата и интересите на нашите общности. За съжаление този въпрос при нас е разхвърлян в няколко институции. Колкото и да се опитваме да са координираме по между си, специалното внимание е насочено към изпълнителната власт, а личното ми мнение е такова, че там има още много какво да се желае в тази област“, каза Илияна Йотова.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (554):
17.10.2024 Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
17.10.2024 Радев с апел: Партиите час по-скоро да решат своите вътрешни проблеми
17.10.2024 Стефан Янев: В чисто политически план е много трудно партиите да разговарят помежду си
17.10.2024 ДПС – Ново начало предлага нова национална стратегия за развитие на земеделието и селските райони
16.10.2024 Социологът Елена Дариева: Отказът от гласуване вече се превръща в
идентичност
16.10.2024 На тази дата част от учениците няма да учат
Още новини от Национални новини:
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Прощаваме се с Николай Волев на 22 октомври
Не се чувствате добре? Ударила ни е силна магнитна буря
Маскиран обра бензиностанция в Добрич: Давай парите! Ще ти счупя ...
Пожарната: Тестът на системата BG-Alert е успешен
Иво Инджев: Основна теза на агресорите е, че Украйна е марионетка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).