Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Винопроизводител: Нашето вино е конкурентно на вината от Испания и Франция
Автор: Екип Varna24.bg 15:04 / 08.04.2011Коментари (7)853
© Impact Press Group
Изключително трудна е реализацията на българското вино на западния пазар. Това каза Росен Даскалов винопроизводител. Той коментира, че в ЕС се наблюдава пренасищане на вино с тонове литри и то всяка година. Има дори и програма, която стимулира тези които изкореняват лозови насаждения, има ограничения в засаждане на нови лозови насаждения с цел да се ликвидира този излишък. Росен Даскалов обясни, че това обуславя и ситуацията по отношение на реализация на българското вино в чужбина. Що се отнася обаче до качеството на българското вино винопроизводителят коментира, че то е конкурентноспособно на вината произвеждани например в Испания, Франция, Португалия, но като реализация се изисква изключително специфични мерки, за да се пробие на който и да е пазар.

"Българското винопроизводство не е достатъчно рекламирано и всеки производител работи сам за себе си", посочи още специалистът и подчерта, че държавите по Средиземноморието, които са известни с качественото си вино развиват активна политика за популяризиране на продуктите си. Росен Димитров коментира още, че не малко винопроизводителите се опитват да развиват винения туризъм, който обаче би могъл да бъде активен предимно по Черноморието, поради факта, че основно туризмът е там. Освен това през последните години винопроизводителите от България са започнали активно да участват и в международни изложби и конкурси, където българското вино получава и отличия, а по този начин логично се гради и имидж.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Като човек от бранша ще кажа,че всички изби се приватизираха мафиотски за без пари.Новите се направиха с мръсни пари,които се препраха и допълнително чрез програми се окраде още.Така,че на собствениците не им пука какво произвеждат и за колко продават.Те са с огромна печалба от откраднатото.Пийте чилийско и аржентинско вино със супер качество.
0
 
 
Все пак има още много какво да се желае относно постигането на критерии "Резерва" и "Гранд резерва" за гарантиране качеството на виното от нашите производители. Покрием ли тези изисквания, ставаме неудържими на западния пазар!
+1
 
 
За съжаление хубаво българско вино се намира трудно в магазините. Дори и скъпите бутилки не гарантират качество (а по скоро по-нестандартен етикет/име). Конкуренцията е голяма и да се пробие на запад е турно, по-лесно (и евтино) е да се пробва на изток.
+4
 
 
Най-доброто вино е на дядо ми. Няма разни Е-та и бе-та.
+1
 
 
Нашето вино (истинското) е по-хубаво от всички други европейски вина, защото нашите лози растат в най-благодатния за винопроизводство район. И ако досега не сме си извоювали заслужено място на европейския и световния пазар, то е защото предлагаме сурогати, както и защото не знаем как да го рекламираме. Пил съм т.нар. "бордо" от Франция, реколта 1956 г. - е, вкиснаха ми се червата; пил съм и други вина с "реномирани" марки (токайско, малагеня, рейнско) - боклуци в сравнение с нашите автентични вина, особено онези от мелнишко-светиврачкия район, както и отвъд границата ни с Македония - от района на Тиквеш - просто е несравнимо! Нашенското е гъсто като кръв, ароматно и с тънка сладка жилка. Да ме извиняват т.нар. дегустатори, които изпълняват поръчки, за да рекламират и прононсират слаби и безвкусни вина...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Софка заминава
15:40 / 21.09.2024
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: