Високоскоростна жп линия влезе в частен двор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
09:04 / 11.12.2015
703
Административен абсурд е на път да спре изграждането на високоскоростната жп линия София-Истанбул. Нарушавайки всякакви законови изисквания, европейското трасе влезе в частен двор в Пловдив, на метър от къща. За скандалния казус собствениците са алармирали Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Те са изпратили и жалба до Страсбург, в която обясняват как у нас европейски проект се изгражда върху частна собственост, съобщава Нова телевизия.

Имотът на двете сестри Антоанета и Смиляна не е отчужден. Преди дни работниците с багера нахлуват в двора им без позволение и разкопават две шахти за оптичните кабели на железопътното трасе. Жените викат полиция. Разказват, че строителите ги заплашили с плащане на солена неустойка, ако се опитали да спрат багера.

От Националната компания "Железопътна инфраструктура" отричат да са бутали оградата и да са влизали в частния двор. Според тях всички действия на работниците са били законни.

В спора се намеси и общината. Дворът на двете сестри е законен, но новата ограда - не, защото нямали разрешение да я издигнат, след като работниците бутнали старата. Това твърдят от местната администрация.

Хората, чиито къщи са до новото железопътно трасе, сигнализират и за друг проблем.

Линиите се изграждат нависоко, така че при всеки дъжд наклонът изпраща водата директно в домовете им. Освен това трасето се строи на метър от къщите им. Части от тях вече са напукани от вибрациите на тежките машини.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Километрично задръстване се образува на "Кулата" в първия от трит...
Земетресение бе регистрирано на 30 км от Благоевград
Президентът: Днес се разделяме с двама достойни летци
Николай Костов: Поставянето на вендинг машини за лекарства е поте...
Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на рот...
Явор Колев: Кибервойната може да доведе до огромни щети и загубат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).