Внедряваме технологии на ФБР при изготвянето на ДНК експертизи?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:32 / 22.11.2012
1017
Технологии, използвани от ФБР, може да бъдат внедрени и у нас при изготвянето на ДНК експертизи. Това стана ясно след втория ден от работното посещение на вътрешния министър Цветан Цветанов в САЩ.

МВР шефът се срещна вчера с директора на Федералното бюро за разследване Робърт Мълър. Двамата обсъдиха и договориха конкретна експертна помощ за оценка на сега съществуващите база и възможностите на ДНК лабораторията към института по криминалистика и криминология на МВР. Мълър се ангажира да командирова специалисти от Националната лаборатория на ФБР (най-модерната в света към настоящия момент - б.а.), които освен експертна оценка на сегашното състояние да направят и проект за развитие на ДНК възможностите на МВР в дългосрочен план. За целта се предвижда да бъде направен анализ на възможностите за внедряване на най-новите криминалистически технологии, които вече се използват във ФБР.

Мълър увери Цветанов, че в лицето на Федералното бюро за разследване на САЩ има верен съюзник в борбата срещу тежката организирана престъпност.

От ФБР оценяват високо волята на политическото и професионалното ръководство на МВР за стабилното стратегическо партньорство в борбата срещу всички видове заплахи, произтичащи от незаконна дейност.

Шефът на ФБР информира още министър Цветанов, че е взето решение от средата на 2013 г. в България да бъде изпратен още един специален агент от бюрото, който да работи съвместно със звеното на ГДБОП по разследване на престъпленията в киберпространството.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...
Асен Василев: Славчев остава шеф на Комисията за противодействие ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).