Всяко десето дете у нас се ражда недоносено

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:05 / 20.09.2013
475
Всяко десето дете у нас се ражда недоносено. Това съобщиха от Сдружението "Нашите недоносени деца". За преждевременно се смята раждане между шестия и деветия лунарен месец. Децата, които излизат на бял свят в този период, са с тегло под 2,5 кг, уточниха акушер-гинеколозите.

Основната причина за раждане на недоносени деца е, когато майките са под 18 и над 35 години. Другата е многоплодието, което се среща при ромското население.

Сред причините за преждевременно раждане са вродени малформации на матката на майката, наличие на миома при бременност, както и придружаващи заболявания, като хипертония, диабет и употребата на лекарства по време на бременността.84 недоносени бебета са родени само от началото на годината до сега в Университетската АГ болница "Майчин дом". От сдружението предлагат да се създаде единен регистър на недоносените деца в България. Така след години педиатрите ще знаят с какво тегло е родено бебето и ще провеждат навреме профилактика срещу опасни заболявания.

Източник: в. "Монитор"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Безлов: На един и същи адрес у нас са регистрирани около 200 фирм...
Борислав Гуцанов повежда листата на БСП в 3-МИР Варна
За това ценно българско богатство плащат по 15 хил. долара за кил...
Шефът на ДАНС: Името на България по никакъв начин не може да бъде...
Важно съобщение от наша банка
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).