Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Всяко кърваво шосе с камера
Автор: Екип Varna24.bg 09:42 / 31.01.2012Коментари (20)818
© Bulfoto
Всяко кърваво шосе, на което стават катастрофи със загинали, ще има камера за скорост.

В момента експерти от полицейските дирекции в цялата страна правят анализ къде са местата на тяхна територия, където най-често стават инциденти, съобщи началникът на отдел "Пътна полиция" в главна дирекция "Охранителна полиция" главен инспектор Антон Антонов. Според предварителните прогнози ще са необходими между 134 и 184 уреда. Проектът за тях ще е готов до края на годината, защото трябва много внимателно да се проучат местата, на които ще се поставят като наклон и видимост. Освен това до тях трябва да има и прекарано електричество. След това поставянето ще зависи от процедурите по обществените поръчки. Първоначалните прогнози са, че устройствата ще заработят, след като бъде пуснат единният център на КАТ. В него ще има мощен сървър и данните от всяка камера ще се изпращат автоматично в него. Оттам вече фишът с глобата ще отива с обратна разписка по пощата до нарушителя. Целта е всичко да става автоматично, за да няма човешки фактор и условия за субективизъм.

От средата на следващия месец пък ще започне монтирането на нови 8 мобилни камери в патрулните автомобили. 4 от устройствата ще могат да снимат и шофьори, които карат без задължителната застраховка "Гражданска отговорност".

"Предварително ще се задава база данни с регистрационните номера на автомобилите, които към настоящия момент нямат полица. Когато колата мине покрай камерата, тя автоматично ще разпознава, че този шофьор е без "Гражданска", обясни Антонов. Очаква се от есента към тези устройства да се прибави и приложение за улавяне на водачи, каращи без технически преглед.

"Когато пуснахме първите камери преди години, те се изплатиха за 2 седмици. Важното обаче е хората да спазват закона, тогава никой няма да ги притеснява", обясни началникът на "Пътна полиция".

Очаква се през пролетта да бъде премахната и караулката на магистрала "Тракия" на изхода от София. Именно там беше задържано и едно от ченгетата от "Магистрална полиция" при акция "Палките 2" по подозрение, че прибира рушвети. След това от ръководството на МВР обявиха, че ще бъдат премахнати караулките. Очаква се КПП-то на "Тракия" да е едно от първите, които ще се премахнат. "То е общинска собственост, проектът вече е готов, така че няма проблем", обясниха запознати. Не негово място ще бъдат монтирани камери.

До края на март ще бъдат пуснати 8 стационарни и 8 мобилни радара за скорост.

Източник: в. "Монитор"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако ще цял телевизионен екип да има на тези кръстовища, малоумниците по пътищата няма да изчезнат, докато не се въведат по-строги наказания. Които обаче и да се ПРИЛАГАТ. До тогава, още колко кръстове ще има по тези и други места само Бог знае.
0
 
 
на този участък от пътя Владая-Д Драгичево са станали стотици ПТП и десетки жертви и пострадали заради зле изградения и подържан път но не са взети никакви мерки, ако въобще се води и гледа някаква статистика свързана с обезопасността и живота на хората...
Aнонимен
на 31.01.2012 г.
+1
 
 
ДАИ крадат на ниво дирекции! 2010г. , лятото хванаха ДАИ -Стара Загора да прибират данък спокойствие от транспортните фирми!Един временно изпълняващ длъжноста директор на ИААА е изведен с белезници, защото провежда конкурси и назначава само срещу заплащане?Къде в Европа има подобна институция ?Всичко е към полицията!
Aнонимен
на 31.01.2012 г.
0
 
 
Сега който иска да пълни хазната с волни пожертвувания, може да го прави на всяка камера!Хората които поради некадърноста на държавните служители са получили свидетелство и не разбират последиците от неспазване на правилата и забраните, до сега се оглеждаха за полицаи, а отсега нататък ще се оглеждат за камери?
0
 
 
господа експертите да видим колко камери и какви мерки ще вземат за отсечката, Владая-Драгичево като толкова са загрижени за човешкия живот.....
+1
 
 
с камерите държавата става съучастник ако стане убийство (катастрофа с жертви). Гледа и нищо не прави... Впрочем ще прави, ще взема пари ако минеш с 10 км отгоре. Никой не му направи впечатление от статистиката, че има по малко убити тази година, а това май че е впоследствие на това че отпуснаха малко хората да си карат по-спокойно...
0
 
 
Решението е правилно, който си спазва правилата няма да пострада. Друг е въпроса, че главните ни пътни артерии са спънати с изключително много ограничения от рода на 60км/ч , но няма как, всеки знак е поставен с конкретна цел. Единственото решение е по бързо построяване на магистрали, защото на всеки му се е случвало да го притиска времето, а да не може да се движи по-бързо.
+1
 
 
Супер тия камери са елементарни като ги сложат ще прилагаме Руската тактика
0
 
 
Много ме радва, че най-после ще махнат караулките от пътя.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Ремонти във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Кралица Елизабет II почина!
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: