Втора инстанция на съда с решение за обвинения за катастрофата с жертва в столичния кв. "Хаджи Димитър" Борислав

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
12:56
262
Тричленен състав на Апелативен съд – София потвърди определението на СГС, с което на обвиняемия Борислав Георгиев е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

В мотивите си съдът посочва, че с оглед свидетелските показания, протоколите от местопроизшествието и изготвена експертна справка на видеозапис, правилно СГС прави извод за обоснованост на предположението, че обвиняемият Борислав Георгиев е автор на вмененото му обвинение.

На следващо място апелативните съдии считат, че няма опасност обвиняемият да се укрие, но има реална опасност от извършване на престъпление.

От справката за съдимост на Борислав Георгиев е видно, че деянието, за което е повдигнато обвинение по настоящото дело, е извършено в изпитателен срок на предходно негово условно осъждане и са налице данни (административни наказания) за извършване на нарушения по Закона за движение по пътищата.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Припомняме, че Борислав Георгиев е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост при реализиране на ПТП при преминаване на забранен червен сигнал на светофарната уредба на столичния бул. "Владимир Вазов“ точно преди седмица.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Иво Инджев: Основна теза на агресорите е, че Украйна е марионетка...
Енергийният министър: "Булгаргаз" не е плащал фактурите си към "Б...
Вирусолог: По-уязвимите групи трябва да се възползват от ваксинит...
Жената на загиналия майор от авиокатастрофата край Граф Игнатиево...
БЕХ преведе 16 млн. лв. за заплати в "Мини Марица-изток"
Някои телефони не получиха съобщение от BG-Alert! Ето каква е при...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).