Външно министерство остро осъди колажа на "Възраждане" за Соломон Паси

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:22 / 18.07.2023
668
Министерството на външните работи остро осъжда разпространяването на антисемитска карикатура, насочена срещу г-н Соломон Паси. Това заявиха в своя позиция от ведомството по повод публикуван в Telegram колаж с бившия външен министър Соломон Паси.

От МВнР са категорични, че подобен тип действия за "неприемливи" и смятат, че извършителите им трябва да понесат законова отговорност.

"Подобни действия са напълно неприемливи и извършителите следва да понесат предвидената от закона отговорност. Министерството припомня, че антисемитизмът е изключително остра проява на нетърпимост и омраза, която противоречи, както на интересите и ценностите на Република България, така и на историческите традиции на българското общество, което заслужено се гордее със спасяването на българските евреи по време на Втората световна война", се казва още в позицията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Запрянов: Очакваме 57 млн. евро в замяна на помощта за Украйна
"Да, България!" прие мандат за предоговаряне на коалиционното спо...
Голям пожар в Старозагорско, опасно близо до борова гора
Брендо през 2008 г.: Никога няма да излезе тази истина
Президентът и патриарх Даниил положиха венци пред Паметника на Не...
Президентът Радев: Изборът на патриарх идва в момент на изпитания...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).