Въвеждат по-високи стандарти за експлоатацията на риболовните кораби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:41 / 03.10.2012
758
Правителството одобри позицията и състава на българската делегация за участие в Дипломатическата конференция за приемане на Споразумението за прилагането на Протокол от 1993 г. във връзка с Международната конвенция за безопасността на риболовните кораби. Форумът ще се проведе в Кейптаун, ЮАР в периода 9-11 октомври и на него страната ни ще бъде представена от изпълнителния директор на ИА "Морска администрация" к.д.п. Сергей Църнаклийски и директорът на дирекция в агенцията Анна Натова.

С приемане на Споразумението се цели преодоляване на затрудненията, свързани с приложението на разпоредбите от Протокола и въвеждането на по-високи стандарти за експлоатацията на риболовните кораби.

За осигуряването на безопасната експлоатация на корабите се предвижда извършването на прегледи и проверки от администрацията на държавата на знамето. Новите елементи в това отношение са прегледите на спасителните средства и другото оборудване, на радио инсталациите и на структурата, машините и оборудването.

По отношение на измерването на корабите е предвидена възможността за използване на бруто тонажа на корабите вместо тяхната дължина.

Разпоредбите от Протокола се допълват от въведените изисквания за противопожарните системи в жилищните и сервизни помещения и посочените методи за противопожарна защита. Предвиждат се и допълнителни разпоредби относно изискванията за спасителните и дежурните лодки и системите за радиокомуникации.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).