Въвеждат реципрочни такси за турските превозвачи на територията на България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (7)
15:03 / 19.08.2013
719
Постигната е договореност за въвеждане на реципрочни такси за турските автомобили, които преминават през България. Това съобщи Илиян Филипов, член на Управителния съвет на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), който присъства на срещата на представители на сдруженията на автомобилния транспорт със заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Антон Гинев и заместник-началника на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Йордан Арабаджиев.

Заместник-министър Антон Гинев е разпоредил на заместник-директора на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Йордан Арабаджиев - да изпрати писмо до директора на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров, в което се казва: по възможно най-бързия начин да бъде въведена реципрочна такса за турските превозвачи на територията на България. Същата, която е за българските превозвачи на територията на Турция, обясни Филипов.

На срещата са присъствали Койчо Русев, председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт (СОАТ) и Управителния съвет на Националната транспортна камара, Миролюб Столарски, председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ) и Красимир Калайджиев, бивш директор на "Автомобилна администрация" и член на АЕБРТИ.

"Знаем, че процесът е бавен и, ако до 1 септември това не се случи, превозвачите ще блокираме границата", заяви Филипов. Основното искане на превозвачите е да има същите реципрочни мерки за турските превозвачи. Разходите на един турски камион да бъдат същите като на един български. Иначе става нелоялна конкуренция и не може да се работи, добави Илиян Филипов.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (7)
Още новини от Национални новини:
Пеевски: Всички български политици и институции трябва да се обед...
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).