Въвеждат стандарт и за хляба

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:54 / 08.01.2011
830
В най-скоро време ще има стандарт и за хляба. Така министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов отговори на въпрос на ТВ "Европа" за лошото качество и съмнителните съставки от които се прави диетичният хляб. Експертизите са установили голямо съдържание на остатъчна пепел в хляба, а информацията за калоричната стойност, съдържание на сол, фибри и захар не съотвества на реалността.

Диетичният хляб, произведен в България, е далеч от европейските стандарти и подлъгва потребителите. Калоричната стойност, съдържанието на фибри, сол и захари, обявени на опаковките на популярни марки диетични хлябове у нас, не съответстват на реалното съдържание.

Сега от етикетите на хлябовете клиентите трудно могат да разберат за реалното качество на продукцията. Фирмите не са задължени да го правят по закон. Проблемът ще остане поне в близките 5 години, което е периодът за приемане на европейския регламент за етикетите на храните.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Отстраненият шеф на "БДЖ-Товарни превози" за влаковата катастрофа...
Ваня Григорова: Получих сигнали, че служители на БДЖ "Товарни пре...
Съветът за съвместно управление заседава за кадровите назначения
"Лукойл" обявява днес кандидатите за купувачи на рафинерията в Бъ...
След 471 дни в плен на ХАМАС: Трите заложнички се завръщат в Изра...
Пострадалият, докаран с хеликоптер в УМБАЛ "Свети Георги", е чужд...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).