Яне Янев: България е криминална държава, управлявана от политическа мафия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:22 / 16.01.2009
730
Протестите на гражданите са не само срещу управляващите, а срещу начина на организиране на държавата. Компрометиран е целият демократичен модел и хората имат нагласа за рестартиране на този модел. Около това мнение се обединиха днес в ефира на bTV депутатите Яне Янев (Ред, законност, справедливост) и независимият Димитър Абаджиев, които бяха от малцината държавници, вписали се сред протестиращите в София. Според тях политическият модел е напълно атрофирал и трябва да бъде променен. Те бяха категорични, че през последните 20 години всякакви опити за радикална промяна са или профанизирани, или опитомявани, и управляващите са все същите фигури с различни лица.

Янев е съставил списъка Топ 100 на най-незаконно забогателите политици, подготвя се и доклад до Европейската комисия за най-корумпираните управляващи от времето на прехода. Абаджиев изрази мнение, че в България през последните 18-20 год. цари пълен политически разврат. Те предлагат радикална промяна - намаляване на депутатите в парламента от 240 на 120, на Държавните агенции - от 120 на 20-30. Те са обявиха категоричната нужда от промяна на конституцията, съдебната система и институциите. Българският народ има нужда от мажоритарни избори, от референдуми, но управляващите и част от опозицията не дават този шанс.

Като пълно лицемерие от страна на Атака определи вчерашното им решение да бойкотират парламентарните събрания Абаджиев. Те напускат ходенето на работа, но продължават да имат заплати, статут и имунитет. Предложението е всички партии от опозицията да напуснат реално, с подаване на оставки, за да се разпусне парламентът. В противен случай това е помощ за БСП и е форма на договорка между Атака и БСП, защото те няма да участват там и ще им помогнат безконтролно да продължат да си управляват до юни месец, категоричен е Димитър Абаджиев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (9):
05.02.2009 Трима варненци протестираха срещу правителството
28.01.2009 Десетки протестират на площад “Независимост”
20.01.2009 Протестите срещу правителството продължават от утре
15.01.2009 Карамфили в краката на полицаите, Атака напуска парламента до изборите
15.01.2009 Националният протест продължава и днес
14.01.2009 Прибраха 158 протестиращи в столичните РПУ-та
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев се срещна с българската общност в Ню Йорк
Доц. Пламен Кръстев: При застудяване дозите на лекарствата за вис...
От Благоевград стартира Европейската седмица на спорта! Спортният...
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024
Земетресение в България
Експерт: Украинските яйца разбиват пазара – време е за тотална за...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).