Явор Дачков: ДПС стои зад Слави Трифонов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
19:29 / 28.04.2021
1743
Журналистът Явор Дачков публикува своето мнение относно обтегната политическата ситуация в България. Според него Слави Трифонов е пионка на ДПС.

Интересно. Утре сутрин когато "Има такъв народ" гласува заедно с ДПС поправките в Изборния кодекс Слави Трифонов дали ще напише статус във Фейсбук и статуквото. Мисля, че не. Най-голямата подмяна, която се случва в момента е мантрата, че партията на Слави е партия срещу статуквото. Точно обратното. Тя е партия на статуквото, отгледана и финансирана от него в последните години, а най-вече в последните две. Не предполагам, а знам. ДПС стои зад Слави Трифонов и който не го е разбрал все още наистина няма понятие от българска политика.

Добре е онези, които ще гласуват за ИТН през юли да го направят информирано и хубаво да помислят над следното - защо Слави Трифонов не помете ГЕРБ и ДПС когато му се отвори златна възможност при връчването на мандата за съставяне на правителство. Заедно с БСП, "Демократична българия" и "Изправи се! Мутри вън" моделът Борисов-Доган (Пеевски), който управлява от 6 години щеше да е в историята. Дори и не се иска много информация, за да се види очевидното. Всички действия на Слави Трифонов са в полза на статуквото. Той е един от най-ярките системни негови играчи (макар и на развлекателния фронт) в последните 20 години. Гласоподаването за него с идеята за протестен вот е непростима наивност, а очакването, че скалъпената му партия е създадена, за да донесе промяна е глупост. Обратното - "Има такъв народ" е създаден с идеята да не се променя нищо, както впрочем и става пред очите ни.

Връщането на мандата от Слави Трифонов удря и по президента, който ще трябва да прави служебно правителство в навечерието на президентски избори, което ще работи без актуализиран бюджет и ще трябва да организира избори при абсурдни и неизпълними поправки в Избирателния кодекс. Не случайно Румен Радев на няколко пъти подчерта, че е за редовно правителство и с пълно право. Сега ще му се наложи да вади кестените от огъня, който му запалиха Слави Трифонов и ДПС и да понесе всички негативи от политическата криза, предизвикана от други.

Виж коментарите (1)

Още по темата (3350):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха варненка, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021 г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Национални новини:
Над 4000 души валидираха професионалните си умения
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Социологът Димитър Ганев: Няма политическа партия, която да може ...
Харалан Александров: Компромис след вота на 27 октомври е възможе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).