© Varna24.bg | | Агнешкото месо леко поевтинява дни преди Гергьовден, информират от Министерството на земеделието и храните, съобищ Дарик радио. Средната цена на едро на цяло агне през периода от 25 април до 2 май пада с 1,4 на сто до 12,42 лв./кг.Единствено във Варна цената на едро се вдига с 14,2 на сто.
Цените на едро се движат в диапазона от 11,83 лв./кг до 13,25 лв./кг. В Ямбол е регистрирана най-ниската цена за седмицата, а във Враца и Монтана - най-високата. В седем области е отчетено понижение на цените на едро спрямо предходната седмица в границите от 0,4 на сто до 7,7 на сто, като най-чувствително е в Габрово.
В големите търговски вериги средната цена на дребно за страната на цяло агне пада с 5,9 на сто на седмична база до 13,24 лв./кг. Във веригите цените на дребно варират в границите от 12,49 лв./кг - в София, до 14,59 лв./кг - в Перник.
Средномесечните цени на цяло агне за април 2012 г. се повишават спрямо март с 0,4 на сто на едро и с 1,8 на сто на дребно, съобщават от министерството. |