Захлажда се, идат бурен вятър и гръмотевици!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (10)
17:28 / 12.09.2013
754
През нощта над по-голямата част от страната ще преобладава ясно време. След полунощ в северозападните райони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, но ще е слаб. Утре преди обяд ще преобладава слънчево време. По-значителна облачност ще има над Западна България, където ще превали. 

След пладне облачността ще се увеличи. На много места ще има валежи, по-значителни привечер в Централна, а през нощта срещу събота и в Източна България. Ще има и гръмотевична дейност. След обяд вятърът в по-голямата част от страната вече ще е запад-северозапад, ще се усилва и с него ще започне да нахлува хладен въздух. 

Вечерта и през нощта срещу събота в Дунавската равнина и Източна България ще има локални пориви до около 20-25 м/сек. Максималните температури за деня ще са предимно между 24° и 29°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и привечер и през нощта срещу събота ще се повиши.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време, с по значителни увеличения на облачността над масивите от Западна България където ще превали. След обяд облачността ще се увеличи и на много места ще има валежи, по-значителни над Централна и Източна Стара планина и Родопите. Ще духа силен, по билата и бурен вятър от запад-северозапад и с него ще прониква хладен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

Преди обяд над Черноморието ще преобладава слънчево време, но след обяд и привечер облачността ще се увеличи и ще има валежи. Ще духа умерен, през нощта срещу събота и силен северозападен вятър. Максималната температура на въздуха ще е между 24° и 26°, близка до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2- 3 бала.

Виж коментарите (10)
Още новини от Национални новини:
Безлов: На един и същи адрес у нас са регистрирани около 200 фирм...
Борислав Гуцанов повежда листата на БСП в 3-МИР Варна
За това ценно българско богатство плащат по 15 хил. долара за кил...
Шефът на ДАНС: Името на България по никакъв начин не може да бъде...
Важно съобщение от наша банка
Мицкоски за искането на Ковачев ВМРО-ДПМНЕ да бъде изключена от Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).