Заловиха три българки с над 4000 кутии контрабандни цигари на летище в Румъния

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
18:23 / 26.12.2023
1206
Повече от 4000 кутии контрабандни цигари бяха открити във вторник на международното летище "Анри Коанда" в Отопени с помощта на кучето Ебаса, информира румънската гранична полиция.

Според съобщение, изпратено до Agerpres и ProTv, цигарите са открити в багажа на три жени с българско гражданство, които се опитвали да ги пренесат в Румъния, видя "Фокус".

"На 26.12.2023 г. около 01.20 ч. на ГКПП Международно летище Анри Коанда се явиха за влизане в страната три лица от женски пол, гражданки на България, пътуващи от Истанбул на възраст между 30 и 34 години. След извършване на граничните формалности и като взеха регистрирания багаж, въпросните лица се придвижиха до изхода на зеления коридор, предназначен за хора, които нямат нищо за деклариране пред митническите органи", се казва в съобщението.

Цитираният източник посочва, че служителите на граничната полиция и митниците са решили, въз основа на анализа на риска, да извършат щателна проверка на регистрирания багаж на жените. След извършените проверки, с помощта на служебното куче Ебаса, в няколко големи куфара са открити множество пакети цигари.

"В резултат на инвентаризацията са открити 4050 кутии цигари (81 000 къса) от различни марки. В резултат на намереното цялото количество цигари е задържано от митническите органи", се казва в съобщението

В този случай ще бъде уведомена прокуратурата към съда в Буфтеа, за да се извършат разследвания относно извършването на престъплението контрабанда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тежка катастрофа с мигранти след гонка
Трифонов: Срамно е политици да си правят PR от трагедията с бълга...
Главчев поиска изготвяне на екшън план в аванс за справяне с бедс...
Камелия Нейкова: Имаме пълната подкрепа на Министерския съвет за ...
Камелия Нейкова: Имаме пълната подкрепа на Министерския съвет за ...
Осъденият на доживотен затвор Георги Вълев от "Килърите" с белезн...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).