Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Започна вторият транш по програма "Благотворителност"
Автор: Екип Varna24.bg 13:39 / 15.08.2011Коментари (0)544
©
От 15 август до 2 септември 2011г. ще бъде осъществен вторият транш за предоставяне на хранителни продукти по програма "Благотворителност". Програмата се прилага от ДФ "Земеделие" в партньорство с Българския червен кръст (БЧК). За целта са разкрити 334 временни пункта на БЧК в цялата страна, a доброволци раздават помощите в тях.
Програмата се финансира изцяло с европейски средства, а нейната цел е да бъдат подпомогнати най-уязвимите слоеве от обществото.

Всеки, който има право на подпомагане, ще получи пакет с 14, 7 кг хранителни продукти. Пакетът съдържа 4 кг. брашно тип 500, 4 кг. ориз, 1 кг. пшеничен грис, 1 кг. спагети, 1 кг. вафли обикновени, 3,4 кг. постни лозови сарми и 0,350 кг. десертно нишесте.

Лицата, които ще бъдат подпомогнати от програмата, са определени предварително от Агенцията за социално подпомагане. С промените в Наредбата за разпределяне на храни от интервенционни запаси за социално слаби лица, която беше обнародвана в "Държавен вестник", обхватът на имащите право на помощи ще нарасне от 205 000 на 255 000 души.

При първия транш бяха дарени само получилите целеви помощи за отопление през изминалия отоплителен сезон. При втория транш от продуктите ще се възползват майките и осиновителките, които получават подпомагане за дете до едногодишна възраст, както и семействата на деца с увреждания. При разширения обхват на програмата ДФ "Земеделие" и БЧК създадоха нужната организация помощите да достигнат до всички, които имат право на тях.

Получаването на помощта ще става чрез полагане на подпис в предварително изготвените поименни списъци или чрез представяне на нотариално заверено пълномощно.
В случай че някой е пропуснал да вземе помощите си от първия транш, може да ги получи при следващото раздаване. Ако в края на годината след трите транша останат налични, неусвоени количества, с разрешение на ДФ "Земеделие" те ще бъдат предоставени на социални заведения за хора с нисък социален статус. Последният - трети транш ще се проведе от 1 до 22 ноември 2011 г.

Отпуснатият бюджет на България по програма "Благотворителност" е в размер на 11 042 840 евро, включващи 103 318 тона интервенционни запаси и финансов ресурс за транспортни и административни разходи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: