Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Засилват контрола върху събирането на пътните такси
Автор: Екип Varna24.bg 16:46 / 10.10.2012Коментари (1)473
© Varna24.bg
Правителството прие промени в Правилника за структурата, дейността и организацията на работа на Агенция "Пътна инфраструктура".

В централната администрация на АПИ се закриват звената "Връзки с обществеността и протокол" и Секретариат на УС. Техните функции ще преминат съответно към дирекциите "Комуникации и информация" и "Административно обслужване и координация".

Дейността на звено "Сигурност и класифицирана информация" ще се изпълнява от служител по сигурността на информацията, а функциите по сигурност и отбранително-мобилизационна подготовка преминават към дирекция "Административно обслужване и координация". Закрива се и звеното "Финансов контрол", като неговата дейност ще се изпълнява от финансови контрольори. Прецизират се функциите на някои от дирекциите с оглед подобряване организацията на работа и на финансовата дисциплина, което ще доведе до по-ефективното управление на агенцията.
Във връзка с принципа за разделение на отговорностите и минимизиране на рисковете при осъществяването на дейността по събиране на такси и контролните дейности, се предвижда разделение на функциите по събиране на такси за преминаване по отделни републикански пътища и такси за ползване на пътната инфраструктура и отделни съоръжения от транспортни средства с българска регистрация, такси при издадено разрешение за специално ползване на пътя чрез експлоатация на търговски крайпътни обекти и пътни връзки към тях и на рекламни съоръжения в обхвата на пътя и в обслужващите зони от контролните дейности. Събирането на такси и контролните дейности на общата маса, осовото натоварване и габаритните размери на пътните превозни средства ще се осъществяват от различни дирекции. По този начин ще се гарантира прозрачността и законосъобразността при осъществяване на процесите по събиране на такси и издаването на разрешителни от дирекция "Пътни такси и разрешителни", както и на контрола върху законосъобразното ползване на републиканските пътища от дирекция "Анализ на риска и оперативен контрол". Във връзка с разделянето на функциите, което ще се осъществи в рамките на общата им численост, се прехвърлят 13 бройки от дирекция "Пътни такси и разрешителни" към дирекция "Анализ на риска и оперативен контрол".

На днешното си заседание правителството прие промени и в ПМС 367/2011 г. за изпълнението на държавния бюджет за 2012 г., с което се актуализират определените разходи за персонал на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за второто полугодие на 2012 г., отнасящо се по-специално за Агенция "Пътна инфраструктура".

Съгласно промените се намаляват разходите за персонал с 461 хил. лв., с което средствата за работещите в агенцията се изменят на 2 268 хил. лв., считано от 1 юли 2012 г., а не както бяха увеличени на 2 729 хил. лв. По този начин разходите се разпределят по 378 хил. лв. месечно, от които 217 хил. лв. - за заплати и възнаграждения на персонала, 78 хил. лв. - за осигурителни вноски за прилагане на новия модел за заплащане в държавната администрация, и 83 хил. лв. - за други възнаграждения за възлагане дейности за поддръжка на пътищата.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Все повече чиновници в тази държава .Спрете се ........
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: