Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Здравният министър: Правя всичко възможно за увеличение на заплатите на работещите в здравеопазването
Автор: Екип Varna24.bg 14:40 / 19.10.2012Коментари (9)1064
© Varna24.bg
Основният мотив е заплащането, коментира напускането на медици от Кръвните центрове в страната министър Десислава Атанасова.

"Аз правя всичко възможно да има увеличение на възнагражденията на работещите в системата на здравеопазването. Последните пет години няма увеличение на заплатите, до този момент. Мога да кажа, че съм първият министър, който обърна внимание на заплатите в Спешната помощ в момент на криза, на заплатите в държавните психиатрични болници и в районните центрове за трансфузионна хематология. Знам, че тези 17-18% са много малко, но това са възможностите, както на бюджета на Министерството на здравеопазването, това са и възможностите на държавата. Бих апелирала нека те да оценят тези усилия и да не вземат прибързани решения, защото увеличение от над 20% не можем да си позволим. Всички имаме желание лекарите в България да вземат значително повече средства, така че да останат да работят тук", посочи тя.

На въпрос на журналисти - какво се случва с трансфера от Здравната каса към здравното министерство в размер на 340 милиона лева, от които 70 милиона лева не са отчетени, министър Атанасов посочи, че трансферът е направен през 2011 година.

"Вчера се разгледа отчетът за дейността на здравната каса и отчетът за изпълнение на бюджета, така или иначе тези 340 милиона лева към Министерството на здравеопазването са средства, харчени за здравето на българските граждани. Мисля, че многократно са предоставяни, включително и при отговор на парламентарни въпроси, данни за това по какви пера конкретно са харчени средства", каза още тя.

Източник: Агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 20.10.2012 г.
+1
 
 
Защо съществуват паралелно Здравна каса и РЗИ - чукнете на Гугъл - и ще видите какви щатове има в тях
+1
 
 
Лекарите са принудени да работят на няколко места ,за да поддържат нормален жизнен стандарт,като на всеки български гражданин ,квалификация /нали малоумниците искат качествени лекари/,и семействата си,а пари откъде ,никой идиот ,който плюе лекарите не казва.Лъжа е ,че плащат под масата и над масата ,всички идиоти отиват в частни лачабни заведения ,където примамени от евтините шарени чаршафчета и цветни тв,плащат,а след като ги засерат отиват в държавните болници и си изкарват селската агресия върху работещите там специалисти , но и те ще изчезнат и тогава кой ще ви лекува селски тарикати?Здравеопазването умишлено се съсипва,но на никой не му пука ,важното е УБИЙ ЛЕКАРИТЕ,ИДИОТИ
+1
 
 
Лекарите не работят на няколко места. Просто системата така е направена, че докато не направиш доброволното си дарение шансът ти да оздравееш и оживееш е много по-малък. Всичко е облечено в бели престилки и норми. Плащаш на екип, на Касата и извън касата, щото в противен случай падаш под масата.
+1
 
 
Лекарите-специалисти в България СА ПРИНУДЕНИ ДА РАБОТЯТ на няколко места за да докарат горе-долу жизнен стадарт за семействата си!!!Най-много стрес има,а най-ниско заплащане!
+1
 
 
Трансфер от Здравната каса към Министерството? Вярно, че не е за пръв път, но по силата на кой закон правите подобни трансфери? Не ми излизайте с номера "Те са отишли за здравеопазване". На следващия ден се оправдавате, че "няма пари в здравната каса за това или онова".
+1
 
 
Напъните са безрезултатни, защо целия ресурс отива за лечение на мангалите които са пермалетно на гърба на нацията ни. Позор. Тях премахнете. Да нямат право на лечение. Набухат по 10 тайнета и после ние да се грижим за тях.
+1
 
 
Това простичко селско момиче не проумя ли,че след като няма пари няма да има и качествени лекари и ще се шири корупция и некадърност,колко са 18% на 400-500лв. заплати на редовите лекари ,местом и санитари
Aнонимен
на 19.10.2012 г.
+1
 
 
докато са на минимални или близки до минималните заплати да не се чудят защо всички отиват навън ;)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: