Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Здравният министър: Разпоредих проверка на направленията
Автор: Екип Varna24.bg 12:12 / 12.04.2013Коментари (1)508
© Varna24.bg
Здравният министър проф. д-р Николай Петров е разпоредил проверка на направленията за специалисти. Това съобщи той при посещението си в Бургас за откриването на новото инфекциозно отделение на бургаската болница.

"При нас постъпва информация за направленията от личните лекари и от директора на касата д-р Пламен Цеков. Има някакво недоразумение в информацията от едната и другата страна. Аз съм разпоредил една проверка към районните наши структури, за да видим дали това е така и в какъв обем е, ако това е така, кои точно направления са в недостатъчност, има ли пациенти, защото това няма да допусна, да останат без направление", категоричен бе той.

"На думи само, този казал, аз не мога да се доверя, защото искам да видя факти. Както д-р Цеков вчера донесе факти. Имаше за интензивното лечение, за болници, действително в някои болници има нарастване на обема. В други болници обаче има спадане на обема, което страшно много ме учуди", посочи д-р Петров.

Той обясни, че медиите са медиаторите между лекари и пациенти. Д-р Петров посочи, че преди седмица е имало тема за неплащане на инвитро процедурите като попита реторично защо тогава не се отчита.

"За да го плати някой трябва да го отчете. По информация на д-р Цеков наистина е плащано малко, но не са постъпили отчети. За всяко плащане, да излезе от Касата, трябва да дойде отчет", обясни здравният министър. Според него проблемът е в отчитането. "Трябва да си отчитат дейността колегите и ще си получават плащането", каза още той.

"Мъча се да имаме добър план, защото конфронтацията не е решение. Моят стил на работа е да се съберем заинтересованите страни д-р Цеков, лекарските организации, пациентските организации, както беше вчера извънредното заседание на тоя съвет, да чуем мнения. Аз съм човек от здравната система, аз не съм чист управленец, както сте свикнали да виждате министъра. И в този смисъл искам да има консенсус при решения. Дори, ако има косенсус да се изговори всичко тук и сега, другото е нагнетяване на напрежение, изкривяване на думи", заяви проф. д-р Петров.

Източник: Радио "Фокус"









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.04.2013 г.
+1
 
 
Направления трябва да има за ежегодните профилактични прегледи на всички ,които подлежат.А направленията са недостатъчни за остро и хронично болните.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
50-ото Народно събрание
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: