Жълт код за Варненско, очакват се гръмотевични бури

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:57 / 10.08.2011
834
Във Варненска и още 17 области на страната за днес е обявен жълт код за потенциално опасни метеорологични явления. В 9 области в Северна България за сряда има оранжев код за опасно време. Единствено във Видинска област има зелен код, информират от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

В сряда и четвъртък с усилване на вятъра от северозапад ще нахлува по-хладен въздух и температурите ще се понижат чувствително. Ще има валежи и гръмотевични бури, отначало в Западна, а през нощта срещу четвъртък и в четвъртък - в Централна и Източна България.

Във Варненско в сряда привечер и през нощта срещу четвъртък се очакват краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури и временно усилване на вятъра, възможни са и градушки. Очакват се количества до 20-25 л/кв.м. Вятърът от север ще се усили до 15-20 м/сек.

Жълт код означава, че времето е потенциално опасно. Прогнозираните метеорологични явления не са необичайни, но бъдете внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете.

Код "Оранжево" предупреждава, че времето е опасно. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.

Източник: Дарик Радио


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).