"Жълт" код за Варненско, студен фронт над цялата страна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:57 / 08.10.2012
577
"Жълт" код е обявен в 19 области на Северна, Източна и Централна България заради силен до бурен вятър, съобщиха от НИМХ. Предупреждението е в сила и за Варненска област.

Днес през страната преминава студен фронт. Ще е ветровито, особено в Северна България и източните райони, където скоростта на западния вятър ще достига на моменти 18-23 м/сек. Едва привечер ще отслабне. Над Западна България облачността ще се разкъса и намалее до незначителна. Над Източна България ще бъде предимно облачно, на места ще превали, но към края на деня облачността ще започне да намалява. Максимални температури между 19° и 24°, в София около 18°. Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното, но ще започне да се повишава.

Чувствителна ще е промяната в планините. На 1200 м.н.в температурата през деня ще се понижи до около 10°, на 2000 м около 3-4°, а по най-високите върхове на Рила и Пирин и малко под 0°. Вятърът по билата ще достига 15-20 м/сек, по старопланинското било и повече. Време с променлива облачност, в западната част от страната почти без валежи, но над Източна Стара планина и Родопите ще превали.

През по-голямата част от деня по Черноморието ще е облачно, ще има и краткотрайни превалявания. Ще духа силен вятър от запад-северозапад. Привечер ще отслабне, а облачността ще започне да намалява. Температурите към 14 ч. ще са около 20°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).