Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Зловещо: Жената убила жестоко бабата и дядото на Белослава се хвърли под влак
©
На 24 септември, жена се хвърли във Враца под бързия влак за София и загина на място. Тя се оказа бивша затворничка, която току що е излязла на свобода. Жената е прекарала 18 години зад решетките заради двойно убийство във Враца, през 1997 година. 

Врачански ужас

Жертвите на Лалковска са 76-годишната Венета и 82-годишният Кръстьо Стоянови. Те били убити на 11 декември 1997 г. в апартамента им на ул. "Алеко Константинов“ във Враца.

Двамата били пенсионирани учители и са баба и дядо на певицата Белослава. Това съобщава BulNews.

Тя е с врачански корени – нейният баща е известният бизнесмен от града Борислав Стоянов, известен с прякора Боци Мармалада. Майка ѝ пък е актрисата Анета Сотирова. 

Лалковска била наета, за да се грижи за възрастните хора. В момента на убийството тя била 23-годишна.

А ето и хронологията на бруталното престъпление:

На 11 декември 1997 г. бившите учители Венета и Кръстьо Стоянови са намерени заклани в апартамента им на ул. "Алеко Константинов" във Враца. Той бил превърнат в кървава баня, тъй като стените и подовете били оплискани и изрисувани със свастики и символи. По тази причина първоначалната версия била, че извършителите са били скинари. 

Малко по-късно е задържана като заподозряна домашната им помощница Виолина Лалковска. Пред тогавашния началник на полицията Георги Асенов тя прави пълни самопризнания.

Според нейната версия, агресията ѝ била предизвикана от желанието на Стоянов да я изнасили, предшествано от неприлични предложения. В това време съпругата му била на гости при приятелка.

След като се посборили в спалнята, Виолина грабнала намиращия се наблизо ловджийски нож и го пробола. Стоянов хванал ножа и според нея я прорязал три пъти по дясната ръка.

Виолина изтръгнала ножа и намушкала стареца няколко пъти. После взела някакво желязо и започнала да го удря безогледно.

В банята измила кръвта от лицето си. В този момент Венета Стоянова позвънила на вратата. Уплашена, Виолина избутала жената в кухнята, съборила я на пода, взела нож от масата и започнала да я удря. След това я съблякла гола от кръста надолу, за да инсценира изнасилване, обърнала цялата покъщнина наопаки, за да наведе на мисълта за обир и със спрей изрисувала върху хладилника и стената свастики и надписи на латиница, за да насочи подозрението другаде.

Лалковска съблякла дрехите си и ги сложила заедно с флаконите от спрей, окървавените чехли и ножа в плик, който на другия ден запалила в района на пролома "Вратцата". Впоследствие завела полицията до това място.

След убийството Виолина отишла във врачанската болница, за да зашият трите порезни рани на дясната ѝ ръка. Според медицинската сестра от Центъра за спешна помощ тя се представила с фалшиво име и измислен адрес. 

Разкриването на този факт, а не психическо или физическо насилие, я принудило да направи признания. В тях тя посочила и други мотиви - че към нея Стоянови се отнасяли като към робиня, а ѝ плащали малко. В показанията си пред съда не се признава за виновна и не желае да говори, тъй като не си спомняла нищо.

Според медицинската експертиза, Виолина Лалковска прекъснала следването си в София през 1991 г. поради заболяване - начална степен на шизофрения.

Оттогава до 1995 г. е хоспитализирана в психиатричната клиника в София. Лечението ѝ спира през 1995 г., когато е освидетелствана като човек с уравновесено психическо състояние, със заключение за трудоспособност и адекватно гражданско поведение.

В експертизата се казва, че Лалковска е интелигентна, чете много, изучила е всички симптоми на невменяемост. Това дава основание на обвинението да предполага, че тя играе много добре тази роля в съдебната зала.

Сага, продължила десетилетие

Делото срещу Лалковска е цяла съдебна сага, продължила цяло десетилетие. В крайна сметка е осъдена през 2007 г., след като експертиза доказала нейната вменяемост в момента на извършване на престъплението.

Тя получила две доживотни присъди, но прекарала зад решетките в сливенския затвор 17 години, преди да бъде пусната.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Зима 2024/2025 г.
Задържаха Джейхан Ибрямов по разследване за купуване на гласове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: