Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
10 начина да намалим разходите по Коледа
Автор: Екип Varna24.bg 10:25 / 16.12.2010Коментари (5)3367
©
За всеки от нас празниците са свързани с големи разходи за покупки и пазаруване. Това понякога създава голям стрес и помрачава празничното настроение и еуфорията от празника. "Активни потребители" ви дава 10 съвета как да намалите разходите си за храна, напитки и подаръци по коледните празници.

1.Направете предварителен план на разходите.

Преценете добре какви са възможностите ви за пазаруване и се съобразявайте с тях. Ако харчите спонтанно на момента и пресмятате разходите по-късно, може да изпитате неприятни емоции и финансови затруднения.

2.Пазарувайте по интернет.

Пазаруването по интернет може да ви спести време и пари. Използвайте сайтове, който съдържат сравнителни цени на една и съща стока. По този начин ще можете да изберете най-евтиния вариант. Друго предимство на пазаруването онлайн е, че ако не сте доволни от стоката, имате право да я върнете в 7 дневен срок.

3.Организирайте Коледна томбола.

Ако правите парти по празниците, организирайте си Коледна томбола. При нея всеки присъстващ купува и получава само един подарък. Предварително може да се уговорите подаръците да не надхвърлят определена сума. Имената на гостите се написват на листчета, слагат се в шапка и подаряваш на този, чието име изтеглиш. Емоциите, забавлението и изненадата добавят стойност и оставят спомени, които не се купуват с пари!

4.Купувайте храни и напитки на намалени цени.

Намалете разходите си за хранителни стоки, като пазарувате от по-евтини супермаркети продукти с намалени цени и на промоция. Не винаги най-скъпите марки са с най-добро качество.

5.Намалете разходите за коледното пътуване.

Ако планирате да пътувате със самолет по Коледа, най-добре е да купите билетите си по-отрано, особено ако възнамерявате да използвате ниско бюджетните авиокомпании. При тях принципът на формиране на цените е в зависимост от заетите места за конкретния полет и периода от време между закупуването на билета и пътуването. Същото важи и за пакетните почивки, резервациите в хотели и т.н. Колкото по-отрано планирате пътуването си, толкова по-евтино ще ви излезе.

6.Не прекалявайте с храната.

Винаги по празниците остава голямо количество храна, което после се изхвърля. Това може да се избегне, ако си направите предварително меню и списък с необходимите продукти. Така ще използвате максимално храната, която сте купили.

7.Нежелани подаръци.

Не изхвърляйте подаръците, които не ви харесват. Опитайте се да ги замените с други стоки в магазина, от който са купени. Ако няма такава възможност, добро решение е да ги пуснете за продажба в интернет.

8.Направете подаръци собственоръчно.

Не е нужно всяка година да купувате големи и скъпи подаръци. Нещо малко, но оригинално и изработено собственоръчно може да се окаже по-ефектен и стойностен подарък. Освободете въображението си и ще видите, че дори не ви е нужно много време. В интернет може да намерите разнообразни идеи и методи за ръчна изработка на подаръци.

9.Спестете от коледна украса.

Коледната украса е важна за празничното настроение, но често разходите за нея идват в повече. Не купувайте всяка година нови играчки за елхата. Използвайте украсата от миналата година, като измислите нови форми и подредби, за да бъде ефектна.

10.Оборудвайте се за следващата Коледа през януари.

Разпродажбите през януари са добра възможност да намалите разходите си за следващата Коледа. Оборудвайте се с опаковъчна хартия, коледни картички и украси на намалени цени, така че следващата година да не ви се налага да купувате същите стоки, в периода когато те са по-скъпи.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
до като пишете коментарчета жените ви са в някое молче :П
0
 
 
А бе просто ше спрем да и даваме до към 2 януари и проблема е решен
0
 
 
Като недаваме много пари на жените си :)
0
 
 
Аз мога да ви кажа само 1... Придържайте се към традицията да сервирате на Бъдни вечер само постни ястия .... Определено ще ви паднат разходите!!! Изпитана рецепта!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: