15 400 лв. събраха от благотворителен търг в Каварна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:55 / 22.03.2009
728
15 400 лева събра Ротари клуб - Каварна на благотворителен пролетен бал, състоял се снощи в крайморския град, съобщиха от община Каварна.

Със средствата ще бъде изградена многофункционална детска площадка в градския парк, ще бъде закупена пещ за изпичане на глина за Школата по керамика към ОДК - Каварна, а част от парите ще бъдат преведени на фондация „6 май" с основател д-р Здравко Георгиев, съобщи председателят на клуба Валери Алексиев.

Освен каварненските ротарианци, на събитието присъстваха техни колеги от клубовете в София, Бургас, Добрич и Балчик, както и местни бизнесмени. Гости на проявата бяха кметът на общината Цонко Цонев, д-р Здравко Георгиев и Владислав Карамфилов - Въргала.

Средствата бяха събрани от парични дарения и от търг на различни произведения на изкуството. Най-висока цена - 1600 лв., достигна продажбата на автентичен дуелен пистолет от средата на 19 век. За плакат на Скорпиънс с автографи на членовете на рок групата Влади Въргала заплати 1000 лева.

Източник: р. "Фокус" - Варна


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Ясен е първият финалист в "Биг Брадър"
Бум на турските сапунки, сериали със стари и нови сюжети тръгват ...
Доц. д-р Мариана Тодорова: "Фокус" прави революция, само няколко ...
Астролог: Не взимайте важни решения в този период! Без спонтанни ...
Къде изчезна? Зрителите останаха изненадани от "Преди обед"
БГ чалга легенда става на 73 години!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).