2 години затвор за мюсюлманка: Богохулствала и яла свинко в TikTok

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
21:29 / 21.09.2023
1357
Мюсюлманка беше осъдена на две години затвор по индонезийския закон за богохулството заради видео, което тя сподели в TikTok. В него тя показва как рецитира ислямска молитва, преди да опита свинско месо в туристическия остров Бали. 

Лина Лутфиавати, известна като Лина Мукерджи в социалните медии, беше осъдена в окръжния съд Палембанг на остров Суматра. 

33-годишната инфлуенсърка беше призната за виновна в "разпространение на информация, насочена към подбуждане на омраза срещу религиозни лица и определени групи", се казва в съдебните документи. 

В допълнение към присъдата й от две години затвор, съдът я глоби с 16 245 долара, което пък е 250 000 000 индонезийски рупии. Това е направо малко състояние в страна, където годишната заплата на глава от населението е около 4 300 долара. Нейният престой в затвора може да бъде удължен с три месеца, ако не плати глобата, добави съдът.

Говорейки пред репортери пред съда във вторник след процеса, Мукерджи изрази своя шок от присъдата.

"Знам, че сгреших, но наистина не очаквах това наказание", каза тя в коментари, предадени от филиала на CNN - CNN Indonesia. Възможно е тя да обжалва, допълва медията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Никол Кидман потъна в скръб. Внезапно загуби майка си
Фурията Денислава стана жури на конкурс за миски
Иван Христов обра точките на плажа
Предупредиха ни: Това не се е случвало от почти 23 години
Нова снимка на Камелия показва колко е пораснал синът й
Миската Моника от "Игри на волята" се оказа изкусна готвачка 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).