Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
2011 – годината на Заека
Автор: Екип Varna24.bg 11:42 / 02.01.2011Коментари (0)1184
©
Според китайския лунен календар 2011 година ще премине под знака на Белия Заек (Котка).

На власт идва най-големият късметлия. Годината на Заека слага край на черната серия и носи чистота, покой, справедливост, любов, доверие и нов – приятен вкус от живота.

Съгласно китайския (източния) лунно-слънчев календар, започва на 3 февруари 2011 година и завършва на 22 януари 2012 година. 2011 година е четвъртата от третия 12-годишен цикъл от 60-годишния период, започнал през 1984 година, съгласно източния лунен календар. Началото на китайската Нова година не съвпада с традиционния календар и никога не започва в един и същ ден.

Цвят: Бял; Космически елемент: Метал; Щастливо число: 2
Положителните качества на Заека: силно интелектуално развит, дружелюбен, романтичен и много лоялен към тези, които обича.

Отрицателни качества: неспокоен, страхлив и прекалено зает със себе си.

В някои от източните страни годината на Заека често се нарича и година на Котката. И това е точно заради извънредната и несломима жизнеснеспособност на този знак. Котката винаги пада на лапите си (и никога по гръб) и мигом, все едно нищо не се случило, се изправя. Всеки знае мита за деветте живота на котката. «Живее си като домашна котка» – казват по цял свят, и с това изразяват утвърдената същност и отличителното качество на родените под този знак. Заекът задължително намира начин да получи от живота толкова удоволствия , колкото са му нужни, за да е напълно щастлив. Той е любител на уюта и комфорта, може да превърне и най-неугледното място в царски палат.

Какво да предприемем през 2011
Заекът е изключително страхлив, но въпреки това много гостоприемен. Цени уюта и спокойствието, затова през тази година канете най-близките си хора. Заекът е дипломатечен и не е скандален и за да получите уважението му трябва да се съсредоточите върху реалните дела. Заекът е романтичен и предан, за това браковете, сключени през настъпващата година, ще са особено хармонични.

Тъй като Заека е умен и талантлив в много сфери, той ще покровителства хората на науката и творчеството, професионалисти в дейността си. Но е нужно да се спомене, че той е и доста страхлив, затова и много, особено родени под този знак, ще е много трудно да вземат сериозни решения.
Заекът е символ на изобилието, потомството и спокойствието. След 2010 – годината на безспокойството на Тигъра, настава по-мирно време. Заекът е знака на отварянето. През тази година очаквайте по-добро настроение и нови запознанства. Годината е благоприятназа различни срещи, преговори, сключване на сделки. Само в тази година всяко вложение, ще се възвърне с лихвите. В същото време, плановете и намеренията трябва да се пазят в тайна. Ограничавайки разходите си, ще съумеете да се справите с материалните затруднения. Ако реагирате гъвкаво и уверено ще имате възможност за професионален напредък.

Какво ни чака в годината на заека

В годината под знака на Белия метален Заек много неща рязко ще се изменяттрябва да очакваме плавно развитие на събитията, дори понякога – и пълен застой.   През годината се предполага, че няма да има държавни преврати, площадни стрелби, масови демонстрации, генерални социални реформи. Основната тенденция за годината на Заека се очаква да бъде любовта във всичките й проявления – от кулинарните и сексуалните изкушения до нови тенденции в изкуството. Под покровителството на Заека процъфтяват музите.  Ще бъдат възстановени много изгубени приятелски връзки, ще се случат нови запознанства. Децата, родени през тази година, ще бъдат надарени и добри, но свободолюбиви – те ще се стремят на всяка цена да се сдобият с независимост.

Как да посрещнем годината на Заека

Той е много гостоприемен и цени домашния уют и красотата. Поради тази причина ви съветваме да поканите у дома в Новогодишната нощ хора, които са ви близки.

На празничната маса е добре да присъстват ябълки и зърно. В никой случай не гответе заек, за да не разбудите в миролюбивия Заек Тигър. Въобще за предпочитане са постните блюда, в които особено присъства зеленина.

Тъй като елементът на 2011 г. е металът, в декорирането на дома използвайте детайли от метал – вази, или свещници, например.

За посрещането на годината на Заека, е подходящо дрехите да са от памук или вълна в леки пастелни нюанси, въпреки, че се допускат и жълто, кафяво, сребърно, бежово, синьо и оранжево.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Новак Джокович идва в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: