7 сватби ще има във Варна на Свети Валентин

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:04 / 12.02.2010
947
7 сватбени ритуала са насрочени за тази неделя, 14 февруари, във варненския Обреден дом. От там коментираха, че числото е стандартно за зимните месеци и изглежда младоженците не се вълнуват много нито от Св. Валентин, нито от Трифон Зарезан. По думите на шефа на „Обреди" Любчо Любчев най-желаните дати за бракосъчетания си остават тези с повтарящите се цифри - например 10.10.2010.

В последния ден преди началото на Великия пост няма наплив от желаещи и за сключване на църковен брак. Поне такива са наблюденията на отец Дончо Александров, който служи в „Св. Атанасий" и в т.нар. Малка Богородица. Той припомни, че Великите пости започват от 15 февруари и продължават докъм 6 април, а по това време църковният канон забранява венчавките.

За да започне начисто постът обаче, преди това всички трябва да се помирим, да дадем и да поискаме прошка за греховете си.

Източник: Днес +


Виж коментарите (0)
Още новини от Любопитни новини:
Днес е подходящ ден да изхвърлите ненужното от дома ви
Денят за всеки според зодията
Родни звезди пропищяха от измама в социалните мрежи
Мел Гибсън обикаля в Европа, за да търси място за продължението н...
За първи път учените успяха да видят в детайли движението на плаз...
Марта Вачкова тръгна из гората въоръжена, но за гъби


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).