Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
75 минути смях с Христо Гърбов
Автор: Екип Varna24.bg 08:00 / 25.02.2011Коментари (0)989
©
Той е един от най-любимите ни театрални и филмови актьори през последните години. Той е един от най-големите комици на днешна България. Той е един от хората, които ще ви накарат да се смеете до сълзи, въпреки всичко. Той е един от виртуозите на импровизацията. Той е Христо Гърбов. И прие поканата на Фестивалния и конгресен център да дойде на 25 февруари в родния си град и да разсмива своите почитатели с неподправен и колоритен хумор. Събитието ще се състои в зала "Европа" от 19 часа.

Роден е на 23 септември 1957 г. във Варна. Комедийният му талант, наследен от майка му, се откроява още в детските му години. С шега лесно се спасява от неприятности след белите, които прави вкъщи, в началото на своето битие. Но истински се развихря в училище. Способността му да имитира учителите и да разсмива всички около себе си получава най-висока оценка. Една година учи технология на металите и металообработващите машини в тогавашния ВМЕИ, днес Технически университет - Варна, преди да кандидатства във ВИТИЗ, днес НАТФИЗ. Следва актьорско майсторство в класа на Елка Михайлова. В института се запознава и с бъдещата си съпруга, кинорежисьорката Иглика Трифонова.

Работи в театрите в Хасково и Ловеч, преди да се премести в София, когато след конкурс е приет в трупата на Сатиричния театър. Сред най-популярните му роли в театъра са Араламби в "Суматоха" на Йордан Радичков, Труфалдони в "Слуга на двама господари" на Карло Голдони, Сирано в "Сирано дьо Бержерак" на Едмон Ростан, във "Вечеря за тъпаци" на Франсис Вебер, "Фенове" на Елин Рахнев и други - повече от 40. За ролята си в постановката на Иржи Менцел "Още веднъж отзад" от Майкъл Фрейн актьорът получава най-престижното театрално отличие у нас - "Аскеер", през 1998 г. 

Голяма популярност му носи участието му в телевизионно шоу "Улицата". А напоследък като член на състава на друго телевизионно шоу - "Комиците", заедно с Кръстьо Лафазанов, Любо Нейков, Руслан Мъйнов, Ненчо Илчев и други отново разсмива българския народ. 

Христо Гърбов се снима в около 30 български игрални филма, сред които "Аритмия", "Рапсодия в бяло", "Хълмът на боровинките", "Пътуване към Йерусалим", "Бунтът на L".
Познаваме го от сцената и от екрана. Но това, което ще представи във Фестивалния и конгресен център, е уникално, най-вече заради взривоопасния хумор.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: